sn_Veselin_Kalchev

Млад социалист дари 600 лева на читалището в братядаскаловското село Медово

600 лева дарение на читалището в  село Медово направи председателят на Младежкото обединение в БСП-Братя Даскалови Веселин Калчев. Средствата са  за носии на  фолклорната  група „Медовка” за народни и стари градски песни.

„Трябва да съхраняваме фолклорното творчество и да подкрепяме читалищните деятели и с лични усилия, тъй като чрез тях  традициите и българщината се опазват в малките населени места”, каза Веселин Калчев, който сподели, че неслучайно е направил дарението тук. Според него читалище „Саморазвитие – 1903” в Медово поддържа огъня на духовността жив във време, когато липсват ценности и хората все повече се отдалечават от родовите си корени.

Гласовитите певици имат отговорна задача през 2016 година, да представят родното място на фестивали и да открият събора на Янкова поляна  през м. май по идея на кмета на Медово.

С благодарност и топли думи на признателност прие дарението читалищният секретар Иванка Русенова, която тази вечер събира десетината даровити медовки, за да им съобщи новината.