fb2

125 години от създаването на БСП отбелязаха младите социалисти от Ямбол

Те положиха цветя и венци пред паметника на Димитър Благоев и изразиха огромната си признателност към основоположника на социалистическите идеи в България.

”Вече 125 години има кой да върви по стъпките на Димитър Благоев. Горди сме, че сме негови последователи и отстояваме лявата идея. Век и четвърт – това е време, с което само ние от Българската социалистическа партия можем да се похвалим. През тези години партията е преживяла много – както своите върхове, така и трудни моменти. Тук сме сега и ще ни има и за в бъдеще, защото социалистическата идея е това, което ни обединява .” – сподели пред своите другари Николина Генчева, председател МО-БСП Ямбол.

Младите червени ще се включат и в традиционния събор на Бузлуджа. От ямболската организация рано сутринта на 30 юли към върха ще вземат участие около 100 души.Те ще се  съберат отново на историческия връх заедно със съмишленици от цялата страна, за да покажат сила и готовност за победа на президентските избори. Очаква се тази година поляната на Бузлуджа да почервенее от знамената на 60 хиляди социалисти .