По случай 24 Май млади социалисти от Русе организираха работилница под надслов „Урок № 1 – родолюбие”

Младежко обединение в БСП- Русе, съвместно с почетните си членове и приятели отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с урок по родолюбие. Той включваше знания свързани с буквите, Светите братя Кирил и Методий, нашите будители, българската литература.

Най-малките търсиха буквичката от своето име и я оцветяваха, по- големите рецитираха стихчета от любими автори, за което получиха лакомства и подаръци.

Усмивки грееха по лицата на децата. Радостни и горди майки, татковци, баби и дядовци се любуваха на любознателните си и талантливи деца. Българските деца за пореден път ни вдъхнаха вяра, надежда, кураж и увереност, че България и нейните автентични култура, просвета, духовност не са загубени и децата на България ги носят в себе си. Те са бъдещето на България и най-голямото й богатство. Нека ги ценим и опазим. Благодарим ви, мили деца!

Работилницата за малки и големи под надслов „Урок № 1 – родолюбие” работи в празничния 24 Май, от 10:00 до 14:00 часа на пл. Свобода /пред Съдебната палата/.