kazanlukbsp

25 нови членове прие Младежкото обединение в БСП – Казанлък

Младите стартираха подписка за намаляване на данъчна ставка от 20% на 5% върху стоките за деца.

25 нови членове на БСП прие Младежкото обединение в Казанлък. Това стана на събрание на младите социалисти, водено от председателя Мария Бресковска. „Искаме да променим ситуацията в общината, респ. в България, искаме да участваме в  политика, която да задържи нас и нашите връстници в родния край. В БСП влизаме, защото вярваме, че само лидерът Корнелия Нинова може да работи за промяната и младите хора”, споделиха част от новоприетите.

Първата акция, с която те се ангажираха, бе събирането на подписи за по-малък ДДС върху стоките за деца. Предстои скоро да бъде разгледан на първо четене в парламента Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност за намаляване на данъчните ставки на детските дрехи, храни и лекарства, който внесе ПГ „БСП лява България”.

„Законопроектът предвижда намаляване на стандартната данъчна ставка от 20% на 5% за храни за кърмачета, преходни храни, пелени за еднократна употреба за бебета, помощни средства, приспособления и съоръжения за хора с увреждане, детски седалки за автомобил, доставка на услуги за домашни грижи, както е домашна помощ и гледане на деца, възрастни хора, болни лица и лица с трайни увреждания”, обясни Мария Бресковска.

Гражданите, които искат да подкрепят инициативата могат да го направят до 20 ноември при членовете на Младежкото обединение, както и в клубовете на БСП. Срокът за събиране на подписите е обвързан с обсъждането и приемането на ежегодния закон за държавния бюджет.