Млади социалисти с акция “Целувка за милиони”

Млади социалисти днес организираха акция „Целувки за милиони”. Инициативата беше отговор на разпространеното видео, в което председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и Цветан Цветанов целуват ръка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Младежите пародираха действията на представителите на ГЕРБ. Те се събраха пред Министерски съвет и с маски на Цветан Цветанов и Бойко Борисов разиграха кратък скеч, в който срещу целуване ръката на Бойко Борисов получават различни облаги като министерско кресло, депутатски пост, както и обществени поръчки за саниране, лотове на автомагистрали и др. Сред нещата, които „раздаваше” лидерът на ГЕРБ, бе и безнаказаност.

Младите донесоха направена от тях „плоча” с „издялани” на нея „11-те БОЙКОВИ ЗАПОВЕДИ”, като обвързаха броя им с номера на ПП ГЕРБ, с който те ще се явят на предстоящите избори.  Изброените”заповеди” гласяха:

„1. Ръка, който целува, вечно ще царува!
2. Наведи се и целуни, иначе безработен ще си ти!
3. Целуни ръка и милион министерства ще ти подаря!
4. Ако не целунеш, беден ще си бъдеш
5. Който не целува, няма да краде!
6. Целуни ръка, бъдеще ще ти подсигуря
7. Целувай ти, пък народа гладен ще стои!
8. Целувай ръка, за да си нямаш беля
9. Целуни Ми ръка за мирна глава!
10. Който ръка целува, той безнаказан ще върлува!
11. Ръка целувай и здраво мързелувай!”

zapovedi

„Чрез тази инициатива искаме да изразим не само комичната страна на тази ситуация, но и възмущението си от това как лидерът на ГЕРБ демонстрира, че ГЕРБ винаги е била и винаги ще бъде партия, в която единственият фактор е Бойко Борисов. Те пренасят този модел и в управлението на държавата. Като младежи, живеещи в една демократична страна, остро критикуваме подобен модел на поведение.”- коментира един от участниците в акцията.