alex (2)

Александър Алексиев: “Основен приоритет – водене на целенасочена и последователна политика към организациите от неправителствения сектор”

След интервюто с д-р Любомир Паунов, днес Plovdivskinovini.bg се срещна и с Александър Алексиев, за да очертае накратко своите приоритети за предстоящия мандат на новото ръководство.

Александър Георгиев Алексиев е на 28 години от град Пловдив. Завършил е висше образование по управление и международен маркетинг, работи в фармацевтичния сектор.

Той беше координатор на младежката организация в града в периода 2012-2014. Има голям опит в сферата на неправителствените организации. Бил е председател на Студентски съвет при Европейски колеж по икономика и управление, член на Управителния съвет на Национален младежки форум, член на Ротаракт Филипопол. Понастоящем е член на Управителния съвет на Асоциация за приятелство „България – Венецуела“, филиал Пловдив и член на Областния съвет на “Национално движение русофили”.

Член е на БСП от близо 10 години. През това време е бил член на Националния съвет на Младежкото обединение, координатор на МО в БСП – Пловдив, член на Градски съвет на левицата в Пловдив, член на Изпълнителното бюро на районния съвет в Централен, член на Районния съвет в БСП-Централен.

-Г-н Алексиев, как се чувствате като новоизбран член на оперативното бюро на МО в БСП?

-На първо място, разбира се, за мен  е чест да бъда част от националното  ръководство на най-голямата младежка организация в България. Тук идва и голямата отговорност, която поемам и трябва да оправдая гласуваното ми доверие.

-Вашият ресор е неправителственият сектор. Какви ще бъдат приоритетите Ви на работа в тази сфера? 

-Основните ми приоритети са, преди всичко, водене на целенасочена и последователна политика към организациите от неправителствения сектор, провеждане на различни инициативи и работа със сродни младежки организации. Младежкото обединение следва да продължи тясното сътрудничество с партньорските младежки организации.

-Представителството на Пловдив в НС на МО е доста сериозно. Каква е ролята на пловдивската организация в обединението?

-Като бивш председател на младежите в града мога да кажа, че Пловдивската организация е сериозна и неделима част от Младежкото обединение в БСП. Това сме го доказвали неведнъж на национално ниво, както и сега. Надявам се, че и занапред ще отстояваме същата позиция.

Източник: http://www.plovdivskinovini.com/

Снимка: http://www.plovdivskinovini.com/