38072022_1038840736280578_1644218819276701696_o

Николай Бериевски: Няма да допуснем опозицията да бъде заглушавана заради медийния комфорт на ГЕРБ

“Ако няма какво да кажеш, по-добре замълчи!” – са казали хората. Но в случая на колегата Георг Георгиева, председател на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи се получава малко: “Ако няма какво да кажеш…сподели го във фейсбук.” По принцип отминавам коментари, които не казват и не добавят нищо ново по дадена тема, но това изказване не мога да подмина с лека ръка.

С няколко думи колегата Георг казва: “Тези от БСП не могат да говорят с езика на омразата, защото техни представители са казали това и онова”. Това е в тона на неговите изказвания и на тези от ГЕРБ : “БСП не могат да се възмущават срещу нашия законопроект, защото видите ли през 1945-та година са направили това и онова, а през 1923-та година това и онова.” Уточнявам за Георг, който е набор 91, че аз съм набор 90 и нито едно от тези неща не съм ги направил нито аз, нито някой от сегашния актив на БСП.

Като млад човек ми е писнало да не мога да кажа и предложа нeщо, за което Бойко или подражаващите му да кажат “Мани го, идва от БСП” , “Мани го, идва от Крум, който се шегува в национален ефир за разлика от нашите стегнати, прави, говорещи на “Вие” младежи.”

Този начин на отношение на Георг ще наричам “лична нападка”. Аrgumentum ad hominem го знаят в дебелите книги за политическа култура, от латински “аргумент срещу човека”. Няма да търпим аргументи срещу човека, няма да допуснем парламентарната и всякаква опозиция извън медийния комфорт на ГЕРБ да бъде заглушавана с “Мани го, идва от БСП”. В 2018-та година всички имаме право на мнение и ще го изразяваме!