bogdankirilov

Богдан Кирилов: Ние, младите, носим нужната енергия и новите идеи за промяна на България

Богдан Кирилов е кандидат за народен представител в 29 МИР – Хасково. Можете да го подкрепите, като гласувате за него с №10 в интегралната бюлетина и преференция №5.

Здравей, Богдан, би ли се представил с няколко думи?

Здравейте, казвам се Богдан Мирославов Кирилов и съм на 21 години. Завършил съм Природо-математическа гимназия „Академик Боян Петканчин” в град Хасково. В момента съм студент по право, трети курс в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2014 г. съм член на Българска социалистическа партия. Имам опит в частния бизнес. Горд съм, че се преборих за доверието и най-вече за честта да бъда част от листата от кандидати за народни представители от 29 МИР – Хасково. Избран съм на пето място в листата, което е огромен успех, както за мен лично, така и за цялата младежка организация на БСП – Хасково. Като един от най-младите кандидати за народни представители в страната въобще,  нося отговорността да се представя добре и всеки ден да се стремя да оправдавам гласуваното ми доверие с работа, работа и пак работа.

Защо БСП? На политическата сцена в България има много други политически формации.

 Избрах БСП, защото това е единствената партия, която въпреки всички превратности на политическата сцена отстоява своите идеи, обърната е с лице към хората и ги защитава и се бори с неравенството. Да, БСП е правила грешки през годините, но си даваме ясна представа за тях и сме си взели поука. Поглеждайки назад във времето, виждам една партия със 125-годишна история. Няма друга партия в България, която дори малко да се доближава до БСП по отношение на приемственост и устойчивост. Наблюдаваме месии, спасители на нацията, различни партийни проекти, които изчезват почти толкова бързо, колкото са се появили. Проблемът е, че докато хората осъзнаят истината за тях, тези партии са оставили своя отпечатък в разграбването и унищожаването на страната. Всички останали партии идват и си отиват, но БСП ще я има винаги, благодарение на своите членове, благодарение на идеите, в които вярваме и които се стремим да предаваме на следващите поколения.

Лявото за мен е начин на живот и борба за една социална и справедлива държава, която мисли за своите граждани и ги защитава. Изключително съм щастлив от членството си в БСП, защото то ми дава удовлетвореността, че съм избрал страната на доброто.

 

Ти си едва на 21 години, кога осъзна, че политиката е твоят живот? Тя ли избра теб или ти нея?

Още от малък се интересувам от политика, с ясната представа за тежкото положение на страната и се стремя да бъде граждански активен. Твърдо и смело отстоявам позициите си. Аз избрах политиката, защото тя е инструмент, чрез който може да се промени начина ни на живот. Колкото повече се занимавам с политика и навлизам в нея, осъзнавам, че съм взел правилното решение.

 

С кои три твои качества смяташ, че би бил полезен във вземането на „големите” решения в политиката и би бил полезен на хасковлии като цяло?  

Основните ми качества са решителност и креативност. Те ще бъдат полезни във вземането на „големите“ решения.  Естествено при тези решения се изисква и смелост, защото понякога трябва да рискуваш, за да спечелиш. Роден съм и израснал в Хасково, пътувам постоянно из областта и смятам, че познавам добре проблемите на хората. Винаги съм бил и ще бъда до тях, защитавайки техния интерес. Имам виждания за начина, по който да се променят нещата, за да се развива областта и младите хора да остават и да отглеждат семействата си тук.

 

Защо младите хора в България са аполитични и защо е трудно за тях да се припознаят в някоя политическа сила? Как можем да променим това?

Младите хора са аполитични, защото в годините на прехода партиите се капсулираха и не се даваше път на младите. Съществена роля в този процес има и неинформираността от тяхна страна за процесите в страната. Това можем да променим чрез повече срещи с младежи и чрез запознаването им с актуалните проблеми. Най-вече са необходими нормално човешко отношение и скъсяване на дистанцията между поколенията.

 

Мислиш ли, че мярка като нулева ставка на данък „Печалба” при годишен оборот до 150 000 лв. за стартиращи бизнеси, създадени от предприемачи до 35г., би стимулирала млади хора като теб да стартират свои бизнеси?

Определено нулевата ставка на данък „Печалба“ ще стимулира повече предприемачи да създават свои фирми. Много от моите приятели и познати са заинтересовани от нашите предложения и изразяват желание да започнат свой бизнес и от БСП сме готови да отговорим на очакванията им. Но освен това добро начало, трябва да продължим с промени, свързани с премахване на административната тежест за бизнеса, издаването и подаването на безброй много документи, което освен загуба на време е и неприемливо в 21-ви век, във време на развити информационни технологии и електронни услуги. Аз самият имам личен опит и съм потърпевш от съществуващата бюрокрация.

 

Кой/какво е най- големият ти вдъхновител?  

Най-големият ми вдъхновител е България. Моето семейство сме потомци на смели хора, които са се борили и са жертвали живота си за тази страна. Това ме прави горд, но и ме задължава всеки ден с действията си да се опитвам поне малко да приличам на тях.

 

Какво би казал на младите хора в България? Защо трябва да гласуват на 26 март? Защо трябва да гласуват за теб?

На младите хора искам да кажа, на първо място да се гордеят, че са българи. Да не забравят, че България е страна със славна история и колкото и трудно да е положението ни в момента, колкото и проблеми да имаме, трябва да излизаме пред останалия свят с чест и достойнство. На второ място, смятам, че гласуването е дълг на всеки гражданин, когато гласуваме ние не гласуваме за другите, а гласуваме за нас самите.

На 26 март предстои битката за България.

Младите хора трябва да покажем, че имаме своя гражданска позиция,  да поискаме промяната и да разбием статуквото. Нека хората ме подкрепят, за да защитавам техните интереси и да отстоявам ролята и мястото на младите в управлението на страната. Защото именно ние носим нужната енергия и новите идеи за промяна на България.