43335431_1093213424176642_5766597682030182400_n (1)

Николай Бериевски: Наш дълг е да покажем на връстниците си, че БСП е не само опозиция, БСП е алтернатива

През изминалия уикенд град Стара Загора бе домакин на Националното съвещание с областните координатори на Младежко обединение в БСП и медийните областни секретари.

“Както казах и на Бузлуджа “Няма утре, няма някога!” Наш дълг е да покажем на връстниците си, че БСП е не само опозиция, БСП е алтернатива. Това е моята лична кауза и нека всички заедно дадем шанс на всеки млад човек- ЗАЕДНО с тях да покажем, че именно ние сме носители на промяната, от която така силно се нуждае нашето поколение.”- заяви председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски.

“Ключът за успеха на БСП е в ръцете на младите хора”. Tова заяви при среща с областните председатели и медийните секретари на Младежкото обединение зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, който бе специален гост на съвещанието. Той припомни, че управляващата партия в момента е с 10-годишна история, точно колкото години съществува младежката структура на БСП.

“За нас вие сте отборът, който ни пази гърба и скоро ще ни наследи”, коментира още Кирил Добрев. Според зам.-председателя на БСП най-голямата задача на младежите е да работят за привличането на повече млади хора към каузите на левицата. Той не изключи възможността разговор за обединено ляво да тръгне именно от младежките организации, защото те не са натоварени с негативите и междуличностните отношения от миналото.

Кирил Добрев отговаря повече от два часа на въпроси на младежите. В хода на дискусията имаше въпроси, свързани с предстоящите избори за Европейски парламент и участието на младите хора в кампанията, състоянието на младежките структури по места и възможностите за работа с НПО и граждански сдружения.