borisgeorgiev

Борис Георгиев от МО в БСП – Видин се обяви срещу “чалга фестивала” в града

На 26 август Борис Георгиев – областен координатор на МО в БСП – Видин – бе интервюиран, за да изкаже своето мнение по отношение на организирания от общината на града фестивал, включващ редица поп-фолк изпълнители. Фестивалът получи популярния вече прякор “чалга фестивал”. 

Интервюиращият зададе въпрос на Георгиев, свързан с избора на място за провеждане на фестивала.
“Не смятам, че това е правилното място за провеждане на панаира. Тук наблизо има доста жилищни квартали. Тези девет дни, през които трае панаирът, доста ни натоварват”, отговори Борис.

По отношение на преобладаващия стил на музика по време на фестивала Борис Георгиев отвърна, че не е правилно основният музикален жанр на фестивала да е поп-фолк. Според него във време, в което децата биват обвинявани в липса на ценности, обществото ни има за задача да създаде тези ценности и да учи младите на история.

“Нямам нищо против чалгата, но не смятам, че трябва да бъде само чалга. Говорим за децата, че нямат ценности, че не учат, ние как им помагаме да променим това? Сега, ако не им се покажат някакви ценности, които трябва да следват, като пораснат също няма да ги имат. Това е много лошо от възпитателна гледна точка”, допълни той.

Източник: http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2016-08-26/chalga-fest-ili-obiknoven-panair-vav-vidin