010203

Дискусия на тема “Информацията е сила. Бъди информиран” бе представена в Силистра пред румънски социалдемократи

Дискусия по проект “Информацията е сила. Бъди информиран” към фонд Политически инициативи на Националния съвет на БСП, проведе Младежкото обединение на БСП Силистра. Как да бъдем успешни в интернет и социалните мрежи дискутираха социалисти от България и Румъния.  Гости в срещата бяха зам. председателите (Catalin BaturyMoraru Ionut Valentin) и членове на младежката организация от Социалдемократическата партия PSD  от град Слобозия, Румъния и ръководството на МО в БСП, в лицето на зам.- председателите Атанас Атанасов и Иван Мандински.

Народният представител от ПГ “БСП за България” Стоян Мирчев представи проекта Визия за България пред гостите и обясни, че целта на този проект е да се подобри цялостното състояние на страната ни и то системно. Присъстващите младите хора от Силистра от своя страна обаче заявиха, че е нужен нов метод за управление, не само на страната ни, но и на региона, в който живеят. Североизтокът се превръща в новия северозапад. Те отбелязаха, че икономиката в Силистра не само замира, тя липсва изцяло. Демографският апокалипсис обзема региона и над 2000 души годишно напускат община Силистра. Младите социалисти заявиха, че този модел на управление не може да продължава повече.

Вяра Емилова- член на Изпълнителното бюро на БСП отбеляза, че Визия за България е разговор за бъдещето и именно тя ще допринесе не само за развитието на Силистра, но и на цяла България. Тя заяви, че проектът е обсъден с над 7 000 души в цялата страна в над 400 срещи.