flag

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Денят на Освобождението е изстрадан от нашия народ в петвековни борби срещу поробителя. Изработен е с труда, интелекта и духовността на българското Възраждане. Извоюван е с кръвта на хиляди български герои и на воините от руската армия.

Трети март сложи ново начало на българската държавност и развитие. Успехите и неуспехите, триумфите и катастрофите през тези 138 години ни показаха, че свободата се отстоява в ежедневен труд и борба, а лошите навици на робството се изкореняват бавно.

Пътят към чистата и свята република, която ни завеща българското революционно движение е дълъг и труден, но героизма и жертвоготовността в името на този национален идеал ни вдъхновяват да го извървим.

Днес Родината ни отново има нужда от възрожденски дух и подем, от родолюбие и патриотизъм, от ценностите и идеите на народните будители, от националното чувство, което да ни обедини, за да вървим напред. Трябва да продължим да мечтаем за една България на свободни граждани, които водят достоен живот, и да работим всеки ден за нейното изграждане.

Следвайки примера на нашите национални герои, нека се освободим от апатията и примирението и вложим всичките си сили, за да бъдем достойни строители на съвременна България – просперираща и благоденстваща. Нека заедно да създадем възможностите за всеки човек и всяко кътче от Родината да се развиват и вървят към прогрес.

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!