FB_IMG_1463530694143

Да помним героите!

Автор: Иван Тренев – музикант по професия, 24 години, репортер и водещ в Радио Гама-Видин, безпартиен.

Днес е славен ден за всички българи! На този ден отдаваме почит на най-големия патриот, българската икона – Христо Ботев. Това име задължава всички българи да спазваме неговите завети!

Като обърнем поглед назад през тези 140 години все още не сме доказали уважението си към този титан. Не само за България, а и за Европа, която развива идеята за нацията и нейната свобода, призвани сме да не забравяме.

На този ден българският народ слави и почита всички, които са загинали за спасението и свободата на Родината. Това са най-храбрите и най-чистите, героите от една различна епоха, хора с различни професии и възможности, но с една обич – България!

Историческата памет на България – това е легион от смели сърца, железни воли, които атакуваха робството и експлоатацията, за да се възроди нашата нация. Един легион от Апостоли и Светци, без които името на България ще бъде забравено.

Втори юни остава завинаги в съзнанието на българските граждани като най-значимия ден, в който се прекланяме пред паметта на всички загинали за свободата на България!

ПОКЛОН!