Lubo (2)

Д-р Паунов: “Моята кауза – общински фонд, който да финансира специализациите на младите лекари срещу договор”

Plovdivskinovini.bg се срещна с д-р Любомир Паунов, за да научи повече за това, което предстои пред Младежкото обединение през следващите две години.

Любомир Димитров Паунов е на 28 години от град Пловдив. Работи във Втора хирургична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ като специализант. Асистент е и в същата Катедра при Медицински Университет –Пловдив. От изминалата есен преподава на англо-говорящи студенти.

Член е на Управителния Съвет на Районната Лекарска Колегия – гр. Пловдив, както и на Комисията по Професионална Етика към Български Лекарски Съюз. Има множество публикации в сферата на хирургията, както и сертификати и удостоверения за участия в обучения: Спортна физиология и спортна медицина; Клинична  хомеопатия; Национална програма „Превенция на ХИВ/СПИН” и др. Вземал е акивно участие в научни сесии и конференции.

Член е на Ротаракт Пловдив-Пълдин. От 2007-ма година е член на БСП, като от тогава досега е бил зам.-председател на Районен съвет, член на Изпълнителното бюро на Младежкото обединение в град Пловдив, член на Областния съвет в гр.Пловдив, Председател на Районен Предизборен Щаб, Секретар на Оперативното бююро на Националния съвет на МО. Преминал е и школата по политически мениджмът “Friedrich Ebert”.

-Д-р Паунов, Вие сте вече втори мандат член на Оперативното бюро на младежите в БСП. Как оценявате работата на бюрото досега и с какво новият състав може да я подобри?

-Две години бях част от ръководството на Младежкото обединение. За цялото това време свършихме много неща. От доклада след приключването на мандата също се видя. Работихме здраво. За мен беше чест и удоволствие да бъда в този екип! Искрено се надявам, че новото бюро ще продължи да работи с този плам и следващите две години ще направим неща, с които да сме горди!

-Вие поемате един от най-важните ресори – Здравеопазването. Какви ще бъдат приоритетите Ви на работа в тази сфера? 

-През изминалия мандат в моята сфера свърших каквото беше по силите ми. Инициирахме срещи за една от най-болните теми в здравеопазването, а именно бъдещето на младите лекари и възможностите им за  специализиране. Изразявах позиции за здравната реформа, казусът с ваксините и пръстовите отпечатъци. Като кандидат за общински съветник моята основна кауза беше  създаване на общински фонд, който да финансира специализациите на младите лекари срещу договор след взимане на специалност, те да останат в съответната болница. Имах множество изказвания, публикации и интервюта в национални и местни медии. Бих искал проблемите със специалзиациите, както и многото проблеми в здравеопазването отново да бъдат мой приоритет и в сегашния мандат!

-Имат ли място младите хора в БСП и в политиката като цяло? 

-Разбира се, че имат! Те са не само бъдещето, а и настоящето (ние често забравяме този факт)! Ето, например, пловдивската организация при последните избори рязко се подмлади! Имаме нови млади районни председатели, много младежи влязоха и в ръководните структури. По този показател другите областни и градски организации могат много да научат от нас!

Източник: http://www.plovdivskinovini.com/index.php/plovdiv/politics/item/70623-д-р-любомир-паунов-младите-хора-са-не-само-бъдещето-а-и-настоящето#sthash.rQ1Wng9f.dpuf

Снимка: http://www.plovdivskinovini.com/