r11

Да събудим патриотичния дух на българина! – инициатива на МО в БСП – Смолян

Над 5000 бр. патриотични листовки бяха раздадени от младите социалисти на Роженския събор. Целта на младежката акция бе да събудят патриотичния дух на българина, като го накара да се замисли дали е доволен от живота, който води и да предизвика желание за промяна към по-добро.

“Една от причините да изберем това събитие за младежката акция е, че Роженският събор има над стогодишна традиция. Преди малко повече от 100 години границата между България и Османската империя е минавала през връх Рожен, до неотдавна имаше живи свидетели на онези времена, помнещи какво е било под чужда власт. Роженският събор е пазител на традицията и на наследството на българщината. Наследство, в което намираме своята национална идентичност, с която се гордеем и искаме да оставим за следващите поколения.”, заяви Здравка Кавалова – председател на Младежкото обединение в БСП – Смолян и член на НС на МО в БСП.

Младежите споделиха, че се надяват тяхната акция на този голям български събор да е повдигнали духа на българина и да са поставили основите на една нетърпимост към квалификации, описващи българите като втора категория хора.