dimitargochev

Димитър Гочев: Спрямо малките населени места ГЕРБ се провали окончателно

Димитър Гочев е кандидат за народен представител в 2  МИР – Бургас. Можете да го подкрепите, като гласувате за него с №10 в интегралната бюлетина и преференция №12. 

Здравей, Димитър, би ли се представил с няколко думи?

Здравейте, казвам се Димитър Гочев, на 34 години, семеен, баща на син на 5 години. Завършил съм СТ ’’Кольо Фичето’’ – Бургас,  след което завърших УАСГ със специалност „Градоустройствена архитектура” /София/. Имам богат професионален опит в собствена фирма за строителство и инвестиции, заместник – директор на природен парк Странджа съм, както и управител на  туристически комплекс.

Защо БСП?

Натрупвайки своя житейски опит, осъзнах, че човек има нужда от грижа, спокойствие, добра и отговорна работа, постоянни доходи и сплотено семейство. Голямото ми желание да достигна всичко това ме предизвика да потърся възможност и среда, в която да се боря за тези мои мечти. Търсех партия, която да защитава интересите на младите българи. Така открих БСП – най-социалната, най-демократичната и най- ангажираната с гражданите партия. Гордея се, че съм част от нея вече 7г.

На какво е символ БСП днес?

БСП е символ на наложителната промяна. Промяната тече в Европа, Америка и света. 97% от  световното богатство се държи и консумира от не повече от 5% , а останалата част от населението недоволства и негодува. Хората поискаха, когато се вземат решения за техния живот, да бъдат участници, а не потърпевши. БСП сложи начало на тази промяна в България с победата на Румен Радев и Илияна Йотова. Символ на истинската ценност – силният, можещият, смелият да бъде опора на слабия, уплашения и бедния. Такава България може да се изгради от силен, здрав, образован, работещ и единен народ. Това е социалната държава на активните, инициативните, предприемчивите и образованите – позитивна социална държава. На това е символ БСП.

Как спечелването на предстоящите избори от БСП би повлияло на развитието на една малка община, каквато е Царево?

Спрямо малките населени места, ГЕРБ се провали окончателно.

Смятам , че спечелването на предстоящите избори от БСП ще даде тласък за реализиране на няколко стратегически и очаквани проекта като пътя Царево – Малко Търново, водния цикъл на гр. Ахтопол, пристанищата на гр. Царево и гр. Ахтопол и общия устройствен план на Царево.

Ще се работи и в посока на по-интензивен растеж на туризма в Царево, както привличане на европейски проекти в сектора на земеделието и животновъдството, рибарството и аквакултурите.

Именно тези проекти ще предоставят на местното население възможности за препитание, за реализация, за един по-качествен живот. Младите ще останат в нашите малки градчета, ще могат да развиват свой бизнес, ще имат работа и реализация, ще могат да отглеждат децата си. По-възрастните ще имат гарантирано спокойствие за старините си.

Къде е балансът между застрояването по морето с нови туристически бази, което от една страна съживява икономиката в тези региони, но буди гнева на хората и запазването на екологичното равновесие и природни дадености от друга?

Балансът е точно там – в регионалното и локално планиране. Хубаво е да знаем, че има правила, щом сме част от модерно и развиващото общество, каквото безспорно е това на Европейския съюз. Нека обаче да погледнем как бихме се вписали в тази картина, какво бихме предоставили на крайния потребител. В една много силна конкурентна среда, каквато на Балканите е Гърция, Турция, Хърватия, ние сме на големия, отворен, демократичен, свободен,  конкурентен пазар. Какво имаме повече от тях, какво можем да предложим, какво нямаме и какво не трябва да допускаме? Точно тук е необходимо да се развие екипно мениджърския подход на разрешаване на тези казуси, а именно да се дебатира от широк спектър специалисти, в сферите засягащи развитието на общината и се излезе с общо становище.

Съгласен съм, че презастрояването води до хаос и отлив на туристите, но нека бъдем реалисти, че хотели, построени в регламентирани зони, облагородяват и реализират печалби, които изхранват местното население.

България е една от страните с много добро географско разположение и определно благоприятен климат. За разлика от много държави по света, където под „природно бедствие” се разбира земетресение, вулкан, цунами, за България това е падането на 20см. сняг. Как би коментирал тази ситуация през 21в.?

Помня как в началото на 90-те години моят баща се връщаше  от поредния тур в Европа, напазарувал стари вещи и някоя стара кола за препродаване и с възторг ми обясняваше как  е прекосил половин Европа при -15°C и 150 см сняг по банкета и около пътя, но асфалтът е чист, сух и черен. Обясняваше, че в Европа използват химични вещества, които едновременно стопяват снега и изпаряват до сухо асфалта.  След тази зима представям си как сме изглеждали пред чужденците и българите, живеещи в чужбина. България е разкошна, всеки има шанс през медиите и интернет да види и сравни, но е недопустимо, заради безсилие на политическа класа да се оставя държавата в катастрофално положение.

В духа на какви ценности искаш да възпиташ детето си?

Искам моето дете да е гордо от мисълта , че е българин, че заради нашата свобода са загинали много от дедите ни, че имаме велика история и невероятно красива родина.

Моето семейство е патриархално, почитаме всички християнски празници, живеем в мир и любов към ближния. Детето ми расте в любов, загриженост и отдаденост, и се надявам средата ми в бъдеще да му даде същото. Всеки ден за мен е предизвикателство да уча своето момченце да бъде преди всичко човек, обичащ семейството, дома и България, това е моята най- велика мисия.

Защо избирателите трябва да гласуват за теб на 26 март?

Искам да гласуват за мен, защотото желая България да е велика, както е била някога, защото желая Царево да е развиващо се, богато и спокойно градче, както е било някога,  защото съм готов да работя и сбъдна тези свои желания.