dobrin dobrev

Добрин Добрев: Единствената алтернатива на статуквото е БСП

Добрин Добрев е кандидат за народен представител в 18 МИР – Разград. Можете да го подкрепите, като гласувате за него с №10 в интегралната бюлетина и преференция №3. 

Здравей, Добрин, би ли се представил с няколко думи?

Здравейте, казвам се Добрин Добрев и съм от Разград. На 31 години съм, женен с едно момченце на 3 години. Имам висше юридическо образование и от 5 години работя в сферата на местното самоуправление, като съм работил като младши експерт и юрисконсулт в Община Разград, а към настоящия момент съм юрисконсулт в Община Попово. Занимавам се активно и с програми и проекти с Европейско финансиране.

Защо БСП?

Дори преди да ме поканят да членувам в БСП и да се занимавам активно с политика, аз никога не съм симпатизирал на друга партия. Чисто и просто идеологията и политиките, които БСП отстоява, се препокриват напълно с разбиранията ми. Станах член на партията без никакво колебание и въпреки трудностите, и премеждията до ден днешен не съжалявам за избора си. Дали левите идеи са приложими днес? Считам, че левите идеи в наши дни са не само приложими, но и трябва да направим и невъзможното за да ги приложим на практика.

С всеки изминал ден пропастта между все по богатите и все по–бедните се задълбочава. Неравенствата започват да стават непреодолими.

Виждаме, че дори и в международен план се говори за Европа на две скорости. Все по–рядко се говори за справедливост и солидарност, а принципите и уважението към обикновения човек, към изконните му права и интереси вече са отживелица. Не виждам добра перспектива за успешно и устойчиво развитие на България. Затова сме длъжни да отстояваме левите идеи.

Възможно ли е всички цели, които БСП си е поставила да бъдат изпълнени в рамките на един управленски мандат?

Не. Не считам, че това е възможно. Все пак БСП не е партия, която има мирогледа на една обикновена консуматорска партия, чиито хоризонт е само четири години напред. Все пак властта за БСП не е самоцел. Нещо повече. Ситуацията, в която се намира България е много сериозна. Неработеща икономика, бедност, беззаконие, несправедливост. Корупцията е навсякъде и няма светлина в тунела. Външнополитическата обстановка също е много сериозна и възможностите пред България не са никак розови. Днес повече от всякога е нужно да се действа в защита на националния ни интерес и да се направи всичко възможно да се отделим от дъното. Предстоят трудни решения, като плодовете от работата ни няма да се берат само след четири години. Освен ако искаме да изчезнем като нация, което ще се случи ако не осъществим промяната. Затова спешно трябва да сменим управляващия политически елит, който доказа, че не може да се справя в критични ситуации. Единствената алтернатива на статуквото е БСП. Ние осъзнаваме това и сме готови за работа.

Какви са проблемите, с които се сблъскваш в предизборните срещи в Разград? Как БСП би могла да помогне за решаването им?

Хората искат държавата и държавността да бъдат на тяхна страна, да се инвестира в образованието, да има икономическо оживление. Хората тук искат и са солидарни за политика, свързана с обедняването, и съзнават, че това не е раздаване на пари, а е политика, свързана с икономическото оживяване. В района има какво още да бъде съживено и той да бъде запазен. Паралелно с това, другият голям проблем е отказът на държавата и държавните институции да работят по правилата. БСП е длъжна да направи така, че Държавата и държавността да са на страната на хората, и те да знаят, че институциите, за които ние даваме данъци и държавни пари, работят по правилата, а не пред очите им да е разсипия. Навсякъде в Европа северът е по–развит от юга. В България отново сме наопаки. Държавата е длъжник на севера и трябва да работи целенасочено за възраждането на икономиката в тези бедни региони.

Кой ще спечели изборите- който обещава повече или…?

БСП ще спечели изборите! Народа се наслуша на „обещания“ и нагледа на партии еднодневки и политици менте!

Кой/Какво те вдъхновява?

Интересен въпрос! В днешно време е все по–трудно да намериш вдъхновение или да видиш ентусиазъм в хората. Все пак това което в последно време ме вдъхновява и разведрява е усмивката и искрените чувства в детските очи. Определено ми доставя удоволствие да ги наблюдавам, когато се разхождаме със сина ми и той си играе с децата на площадката. Тези уникални емоции, които те изразяват когато откриват света. Тогава разбирам, че всъщност за това си заслужава да се живее живота.

Какво би казал на хората в Разград? Защо трябва да гласуват за теб?

Бих им казал, че аз съм един от тях и също като тях искам нашият регион да бъде едно по–добро място за живеене. Направил съм своя избор и той е да остана в моя град и да се боря за това да можем всички ние да живеем спокойно и достойно. Готов съм да работя за това и не смятам да стоя безучастно. Може да не съм завършен политик, но считам, че мога да бъда посредник между хората и политиците, и мога да помогна за това проблемите на хората от Лудогорието да достигнат до тях . Ако получа вашата подкрепа ще го направя!