11921930_10200757697901514_539358287_n

Една случайна среща с Джонатан Тейлър

На 2-ри септември се срещнах случайно с г-н Джонатан Тейлър, гражданин на Великобритания, живеещ в България в село Крушево. Тейлър е социалист по душа, който се е отдал на писане на песни и тяхното изпълнение. Сред песните му се срещат заглавия като „Химн на Бузлуджъ“, „Партизанин“, „Песен за свободата“ и др. Г-н Тейлър дори пише отворено писмо в защита на България до г-н Найджъл Фараж във връзка с нападките му срещу очакваната имигрантска вълна на Острова от българи. Г-н Тайлър е голям фен на БСП и изявява готовност да представя своето творчество в рамките на наши събития и мероприятия.

Джонатан ми направи изключително добро впечaтление, предвид благите думи казани по адрес на България, както и поради самите заглавия на песните му, които са изцяло насочени към българската история, култура и бит, както и към българското социалистическо движение, въпреки че се изпълняват на английски език. Като цяло, срещата ми с Джонатан остави в мен една изключително приятна емоция и впeчaтление за един усмихнат, приятелски настроен , талантлив и добър човек. Подобни срещи са зареждащи на фона на сивото и напрегнато ежедневие.

За повече информация и за да чуете неговите изпълнения, бихте могли да посетите: http://www.cdbaby.com/cd/jonathantaylor8

Автор: Николай Бериевски – експерт в “Международен отдел”, Позитано № 20