pazardjik2

Футболен турнир обедини млади хора от Пазарджик и региона

Проведе се поредният етап от проекта на младите социалисти от област Пазарджик- „Младите, спортът и патриотизмът – ръка за ръка“  на стадиона в град Ракитово.

В основата на проекта е идеята за по-различна колаборация между спорта и традициите. Инициативата набира все по-голяма популярност. В този етап на проекта се проведе приятелски  футболен турнир между общините в област Пазарджик. Интересни двубои се наблюдаваха през целия ден. Отборът на МО в БСП – Пазарджик обедини сили с попълнения от МО в БСП – София в лицето на Николай Бериевски – международен секретар на МО в БСП, Атанас Атанасов – политически организатор в БСП и Петко Димитров – организационен секретар на МО в БСП – София, които дадоха всичко от себе си в мачовете.

В бъдеще се предвижда организиране и провеждане на подобни приятелски спортни срещи между обединенията в цялата страна.

Инициатор на проекта и организатор на турнира е младежкият лидер на БСП в община Ракитово – Константин Кадинов. Гости на футболния турнир бяха народните представители от БСП Йордан Младенов и Надя Клисурска, а събитието уважиха и Петя Цакова – областен председател на БСП Пазарджик, Нина Димова – общински председател на БСП Ракитово, както и кметовете на Ракитово и Дорково – Константин Холянов и Николай Ковачев.

За пореден път младите социалисти показаха мотивация и ентусиазъм в тази прекрасна иниацитива, която събра на едно място толкова много активно спортуващи млади хора. Златните медали спечелиха младежите от Дорково, а второ и трето място заеха отборите от Костандово. Бяха раздадени и индивидуални награди. След турнира у всеки остана чувството, че си тръгва като победител, спечелил нови приятели и положителни емоции  от една силна футболна среща. Проектът продължава с турнир по тенис на маса като следващата среща е предвидена през месец май в град Пещера.