Футболен турнир с благотворителна кауза бе организиран от младите социалисти в Панчарево

Младежко обединение в БСП- Панчарево инициира футболен турнир в село Кокаляне. Спортното събитие бе организирано в подкрепа на местните жители с цел възстановяване и поддържане на състоянието на стадиона в Кокаляне.
„ В началото на тази година бе започнато нерегламентирано изсипване на строителни отпадъци на стадиона, а камионите, с които са били доставяни, са разрушили асфалтовата настилка. До момента кметската управа не е предприела никакви действия за опазването и поддръжката на стадиона. Единствено местния клуб „Орловец” полагат грижи за спортното съоръжение. „ – заяви председателят на младите социалисти в Панчарево Еньо Савов.

Участниците в благотворителната акция споделиха, че този стадион е едно от малкото спортни съоръжения, където могат да тренират местният отбор „Орловец”  и  децата от юношеския тим на клуба.  Футболните срещи от „А” ОФГ също се провеждат там.

В благотворителния турнир взеха участие шест отбора, които показаха изключителен ентусиазъм и мотивация да играят един срещу друг в името на каузата- децата и жителите на Кокаляне да разполагат с място, където да спортуват. В благотворителната кауза се включиха народните представители от ПГ на БСП за България- Петър Витанов, Николай Цонков и Иван Ченчев. Председателят на Градския съвет на БСП София- Калоян Паргов и общинският съветник от БСП – Николай Николов също взеха участие във футболния турнир.

Победител в спортния турнир стана отборът на Лозенец, а на второ място се класира отборът на Градският съвет на БСП- София. Бронзът отиде при отбора на Студентски град, от който бе част председателят на Младежкото обединение в БСП – Николай Бериевски . За голмайстор на турнира бе избран заместник председателят на Младежкото обединение в БСП – Петко Димитров.