gabi2

Габриел Вълков: БСП е партия, която работи за хората, а не за елита на държавата.

Предоставяме на Вашето внимание интервю с Габриел Вълков, член на МО в БСП и един от участниците в стажантската програма на НС на БСП, МО в БСП и НПИ “Димитър Благоев” “ОпоЗнай ни!”.

Разкажи ни за себе си!

Аз съм Габриел Вълков. На 21 години съм. Завършил ЧЕСОУ „Дорис Тенеди“. Уча „Политика и общество“ на английски език в Нов български университет. Председател съм на МО в БСП – Лозенец от 2017 година.

 

Какво те накара да станеш член на БСП?

Аз съм човек, който се интересува от политика от малък. Имам изявена гражданска позиция. Стремя се да помагам на бедните и социално слабите, когато имам възможност да го правя.

Станах член на БСП, защото съм един млад човек, който иска да промени България, а и света и да го направи едно по-социално и справедливо място за всички, в което разликата между бедни и богати да е все по-малка.

Искам България да е справедлива страна, където всички да живеят достойно.

Тъжно ми е да гледам как младите хора на България заминават, за да търсят по-добри условия в друга държава. Искам младите да се завърнат в родината и да им бъде осигурена възможност за реализация, за да могат да останат тук и заедно да направим държавата едно по-добро място, достойно за живот и развитие на всички.

За мен БСП е единствената алтернатива и е основата на лявото в България. Заради това я избрах и тя успява да докаже това свое желание за промяна.

 

Защо мислиш, че е важно един млад човек да бъде политически и граждански активен?

Защото младите са способни да внесат промяната. Те имат нови идеи и ново виждане за света и работят за своето бъдеще и за бъдещето на своите връстници. Защото го правят за себе си, а когато правиш нещо с ясната идея, че това ще се отрази пряко на теб, ти го правиш с желание. Хората от нашето поколение също така сме и граждани на света. Интернетът и глобализацията на съвременния свят ни дават оргомна възможност да видим света – и в частност България – през всички възможни гледни точки. Имаме възможност, сила и мотивация да направим България едно по-добро, по-социално и по-справедливо място за всички.

 

Мислиш ли, че БСП е алтернатива на сегашното управление?

Да, според мен БСП е единствената алтернатива заради политиките, които води. Политики, които биха променили България и биха я направили едно по-добро място. Място, в което бедността е сведена до минимум. Младите трябва да имат възмножност за равен достъп до по-добро образование и по-високо платена работа, сравнима с европейското ниво. БСП е партията, която може да предостави тази възможност на българите. Партия, която предлага разнообразие от алтернативни политики в сферата на здравеопазването, индустрията и земеделието. Партия, която работи за хората, а не за елита на държавата. Ние, социално мислещите, се борим за равен старт на всички в държавата. БСП е отворена към хората партия, която работи за тях и в техен интерес, а не в интерес на големите корпорации, както правят останалите партии.

Партията и нейните ръководни органи са изпълнени с нови и млади хора, готови да внесат промяната в България.

 

Ти беше участник в стажантската програма на НС на БСП, МО в БСП и НПИ “Димитър Благоев” „ОпоЗнай ни!“. Разкажи ни за програмата!

Това беше уникална възможност, която МО в БСП предостави на младите. Програмата много ми хареса, успях да опозная всички институции в България и тяхната работа. Програмата ми показа как функционират Народното събрание, Президентството, Общинският съвет и Европейският парламент. Запозна ме с много добри специалисти във всяка една институция и апарата на партията. След интересните дискусии и разговори с тези хора разбрах, че БСП е готова да внесе промяната и може да го направи заради капацитета на кадрите си, техните умения и желание за борба с корупцията в България.

 

Защо реши да станеш част от екипа на МО в БСП – София, който разработи стажантската програма „Стани депутат за 3 седмици!“?

Защото, както казах, стажантската програма, в която участвах в края на 2017 година, ме вдъхнови да покажа на повече хора, че БСП е отворена към всички, които имат желание да се запознаят с нея. Като човек, минал през една стажантска програма, помагам за организацията на „Стани депутат за 3 седмици!“. Програмата ще стартира на 13.03.2018 г. и аз съм щастлив, че с общи усилия успяхме да измислим мероприятия, които ще бъдат интересни на всички стажанти. Имаме огромен интерес, надминаващ очакванията ни. Много млади хора на 18-19-20 години, дори ученици, имат желание и ние ще им предоставим възможността да се запознаят с парламента отблизо.

Желанието ми е и да покажем на младите, че БСП е социална и близка до тях партия, в която те също като мен могат да се припознаят и едновременно с това да разберат подробно как функционира една от основните институции в една парламентарна република.

 

Опиши БСП с три думи!

Модерна, справедлива, социална.