arhiv360

Виолина Васова: Единствено БСП защитава обикновения човек

Виолина Васова e на 30 г. Завършила е стопанско управление и счетоводство в УНСС. Управител на финансово-счетоводно дружество. Кандидат за депутат на предстоящите на 5 октомври избори в листата на “”БСП – лява България“ в 25-МИР София.
Кое Ви накара да се включите в листата на БСП?
– Избрах първо да членувам в БСП, а след това да се включа в една от софийските листи на партията за депутати за 43-то НС, защото вярвам,че това е единствената политическа сила в България, чиито идеи и ценности са насочени към обикновения човек, към гражданина, а не в защита на едрия капитал. БСП винаги е защитавала трудещия се човек, а в последните години още повече има ясна позиция в защита на майките, младите хора, социално слабите и пенсионерите. Това са ценностите, които аз лично споделям.
Основното, което ме накара да приема и да продължавам да отстоявам ценностите на лявото са, че като всеки млад човек искам да живея в една социално-справедлива и икономически развита държава, не в ограбена България. Държава, която да се грижи за майките с деца, социално слаби хора и пенсионери, а не държавата закрилница на едрия бизнес, каквото ни предлагат десните партии. Като бъдеща майка, дъщеря и внучка единствено в Българската социалистическа партия виждам защита на моите интереси, гаранция за моята успешна професионална реализация в държавата ни, като млад човек, инвестирал време, пари и усилия да придобие добро образование.
Вие сте млад човек, но вече имате своето професионално развитие. Бихте ли разказали повече за себе си.
– Избрах попрището на икономиката. Завършила съм стопанско управление и счетоводство в УНСС, също така съм регистриран одитор във вътрешния сектор. Като професия избрах да бъда счетоводител и по-специално одита и за в бъдеще мисля да се развивам в тази област.
Като млад и образован човек съзнавам, че цял живот се учим, трябва постоянно да обогатяваме знанията и уменията си, защото именно така ще бъдем полезни и в политиката и на обществото.
Като млад човек, извън времето, с което съм заета с работа и политика, обичам да се срещам с хора, да пътувам из страната. Смятам, че е много важно да познаваме родината и да я ценим и обичаме. Ако бъда избрана за депутат, смятам да работя в тази област – за защита и популяризиране на културните ценности на нашата родина, която е изключително богата на такива. Необходимо е да развиваме културно-историческия туризъм, да използваме този потенциал, който България има в това отношение. Ние сме държава с много богата и древна история, трябва да работим в тази посока и да рекламираме нашите културни и природни забележителности. А в това отношение изоставаме от другите държави.
Много хора на Вашата възраст отказват да се занимават с политиката и да участват в партии. Какво Ви дава на Вас партията и политическият живот?
– Аз се включих като симпатизант на БСП преди повече от 8 години, станах партиен член преди 6 години. Избрах БСП, защото наистина споделям идеите за социална справедливост. В рамките на партията и политиката се запознах и с други млади хора, с които споделяме желанието да се борим за държавата България, искаме да дадем шанс на икономиката да се развива, обикновените хора да живеят по-добре. Спокойно мога да кажа, че политиката ни обединява. Ние сме освен приятели, ние сме другари и смятам, че заедно и за в бъдеще ще защитаваме левите идеи на партията, но и ще работим за развитието на държавата ни.
Казахте, че политиката Ви обединява. В тази връзка как виждате участието си в листата – като работа всеки сам за себе си и налагането на личния авторитет и събиране на преференции или като екипен играч от един отбор?
– Аз и голяма част от моите другари в БСП се водим от работата в екип. Защитаваме едни и същи идеи. И да, преференцията дава възможност на гласоподавателя да избере своя фаворит от една листа и да я пренареди, но въпреки всичко аз съм на мнение, че ние сме част от една листа и сме един отбор. И всички трябва да работим като отбор. Изборите свършват на 5 октомври, но ние ще продължаваме да работим и след това и ще го правим като екип и заедно. И не трябва да забравяме това в работата си в кампанията.

Едно интервю за vesti.bg