9

Иван Стоянов: “Бедността е нашият най-голям проблем!”

Визитка: Иван Стоянов, 20 г., студент в “Тракийски университет Стара Загора” – филиал гр. Ямбол, специалност “Двигатели с вътрешно горене”, член на БСП, председател на ОПО “Нов път” -гр. Ямбол.

За теб знаем, че си един от най-младите партийни председатели на основна партийна организация в страната. Разкажи как реши, че БСП е твоята партия?

– Роден съм в гр. Ямбол през 1996 г. членувам от три години в БСП. Това е лично мой избор, защото БСП през последните години е най-добрата партия в България, бори се за справедливост и изграждането на хуманно общество. Тази партия признава правото на свобода на човека, което последните години бе потъпквано от ГЕРБ. Хората трябва да знаят, че БСП не е само за личностно развитие – БСП е възможност техният глас не само да бъде чут, но и да има значение.

Как се чувстваш след предизборната кампания? Доволен ли си от резултатите в твоя район?

– Чувствам се много добре след кампанията, заслужаваше си цялото отделено време. По компанията в моя район около 80% хората подкрепиха Румен Радев и Илияна Йотова. Това може само да ме радва и това означава, че сме провели много добра кампания с моите колеги.

С какво се занимаваш в свободното си време?

– Колекционирам народни носии от всички краища на България и организирам изложби в училища и читалища. Член съм на Антифашисткия съюз – гр. Ямбол. Занимавам се с пресъздаването на български обичаи, много харесвам и слушам българката народна музика. Член съм на БЧК и много обичам да карам колело.

За да се занимаваш с политика, имаш конкретни идеи, които искаш да реализираш, какви са те?

- Казват ни как всичко е много хубаво, магистрали се строят и т.н., това обаче не е най-важното. Според мен хората трябва да живеят по друг начин, трябва по-социална политика. Не бива хората да са принудени да избират дали да си дават парите за лекарства, ток, сметки или за храна. Не бива възрастните хора да могат да си позволяват само “едното” парче хляб. Това определено трябва да се промени. Бедността е нашият най-голям проблем. Аз определено съм за социална политика.

Личността, която те вдъхновява е?

- Личността, която ме вдъхновява е Корнелия Нинова, защото е лидер и най-вече с нейните качества на организатор, човечността и принципността й.

6

3 2 1