Деси

Избрах БСП! Изборът ми нямаше как да е друг! – Десислава Йорданова

Родителите ми и техните родители винаги са подкрепяли партията. Закърмена съм с идеите на БСП. От ранна детска възраст присъствах на много мероприятия като симпатизант. Член на партията станах на 25 години – възраст, на която напълно можеш да осъзнаеш какво точно искаш.

Това се случи през 2009 година, след като участвах активно в кампанията за парламентарни избори и после за избори за Европейски парламент. Да, загубихме ги, но за мен това беше началото на нова страница от живота ми.

Усетих несломимия дух, традициите, разбрах идеите. Опознах хората в партията и изборът ми нямаше как да е друг. Избрах партията, която се бореше за това, за което аз винаги съм мечтала: сигурен, справедлив и достоен живот за всеки човек.

Благодарение на членството си в БСП се запознах с функционирането на институциите, осъзнах колко важна е тяхната роля. Научих се, че независимо от трудностите, си струва да се бориш. Дори и само заради благодарността в очите на възрастния човек, на когото си помогнал да пресече натоварения булевард. Защото и на това ни учат идеите на БСП – да сме добри, толерантни и да помагаме, без значение какви са политическите пристрастия и други различия.

Интересува ме какво ще е нашето бъдеще. Интересува ме дали аз, моите родители и моите деца ще живеем достойно.

БСП ми дава надежда, гледайки как народните представители социалисти защитават правото ни на достъпно образование, здравеопазване, на социални придобивки за нормален живот. Как общинските ни съветници по места се борят да превърнат родните ни места в спокойни и сигурни за живот. Как членовете на БСП са приятели помежду си, винаги готови да помогнат и да те подкрепят.

В БСП осъзнах смисъла на понятието „другарство“. Когато се кача на Бузлуджа и видя хилядите лица, виждам в очите на всеки един смисъл – да се борим, да не позволяваме буквално да се гаврят с нас и да стигаме до положение да нямаме средства за най-необходимото: хляб, електричество, лекарства.

Има хиляди млади социалисти като мен, осъзнали, че само БСП би осигурила достойното им бъдеще. Сигурна съм, че заедно с всички тях ще успеем да реализираме каузата си. Нашата държава заслужава справедливост, а БСП е единствената партия, която може да се пребори за нея!

Десислава Йорданова – Председател на МО в БСП – район Западен – гр.Пловдив, член на НС на МО, член на ОБ на НС на МО