eli

Избрах БСП!

Би било естествено и логично да започна разказа си ‘’Защо избрах БСП?’’, с увод как аз съм социалист, защото моите дядо и баба са били комунисти, моите родителите са социалисти, защото аз съм не знам си кое си поколение социалист и т.н. Е, ще ви разочаровам! Няма нищо подобно! И смея да твърдя, че именно заради липсата на такава обремененост вярвам в БСП тук и сега – европейската и модерната.

През 2009 г. завърших висшето си образование и като всеки млад юрист започнах препускането си по конкурси за работа. Не се отказвах и на десетия опит успях! Мястото не беше запазено за никой! Започнах работа като юрисконсулт в Общинска администрация – Костинброд. Към този момент нямах представа, че кметът на общината е от БСП, респективно не се интересувах от политика. И така три години бях съучастник в икономическото, социално и културно развитие на общината – създаване на условия за инвестиции, откриване на работни места, подобряване на пътната инфраструктура, грижа за децата, съхранение на местните обичаи и културата и още, и още, все политики пряко касаещи жителите на града, леви политики. Това е и причината да избера БСП – политиката като средство за подобряване живота на хората, не за лично облагодетелстване!

Да аз съм момичето от малкия град, което слуша метъл и рок, има татуировки, обича да се забавлява с приятели, фен е на футболен клуб, но и съм всеотдайната майка, добрия съсед, верния приятел, отговорния служител, общинския съветник. И днес аз се боря за свободата, справедливостта, солидарността и равния старт за всички!

Аз съм от БСП!

Елеонора Петрова – член на НС на МО в БСП, общински съветник