kamchiq

Жени са сред фаворитите за Президент според младите в БСП

Младежкото обединение на БСП, проведе изнесено заседание на Националния съвет в СОК “Камчия” през изминалите почивни дни. Срещата започна с обсъждане и планиране на честванията свързани със 125-та Годишнина от създаването на партията, които ще се проведат на връх Бузлуджа на 30 юли.

Не беше подмината и най – актуалната тема, която вълнува обществото към момента – предстоящите президентски избори. Сред членовете на националния орган бе проведена анкета, която да оформи желания профил на бъдещия Президент. Бяха посочени и фаворити.

След обработените данни от анкетата се откроиха няколко основни качества, които трябва да притежава бъдещият Президент. Според младежите от БСП, Президентът трябва да бъде на първо място отговорен, патриот и консенсусен. Трябва да притежава международен опит и да защитава еднакво добре националните интереси, както на изток, така и на запад.

Откроиха се и конкретни имена. Най – често цитираното име от анкетираните членове на НС на МО в БСП бе на омбудсмана Мая Манолова, която с активните си действия в обществено – политическия живот през  последните години се превърна в символ на яростен защитник на гражданските права и интереси в страната.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е другият фаворит на анкетираните младежи. Определена е като добър политик и боец, който не се поддава на натиск и отстоява до край позициите си.

Останалите имена споменати сред анкетираните са Михаил Миков, Драгомир Стойнев, Андрей Пантев, Петър Курумбашев, Ирина Бокова, Илияна Йотова,  Костадин Паскалев, Евгений Кирилов.

Младите социалисти бяха категорични в позициите си, че независимо кой ще бъде кандидатът за президент на страната, България повече от всякога има нужда от национално отговорен и обърнат към хората държавен глава.

В неделя младежите се срещнаха с представители на ръководството на ГС нс БСП – Варна, като гост на срещата бе Борислав Гуцанов – председател на ГС на БСП – Варна, както и народният представител от БСП “Лява България” – Таско Ерменков. Модератор на срещата бе Павел Раличков – областен координатор на МО в БСП – Варна област и член на ръководството на МО в БСП.