„Кмете, можем и без теб! „- кампания на младите социалисти в Ямбол

Кампания ”Кмете, можем и без теб” започнаха младите социалисти на Ямбол, за да извадят наяве проблемите на града, за които са уведомили администрацията, но тя не е взела мерки да ги отстрани.

Кампанията започна на 16 май вечерта, когато трябваше да светнат всички осветителни тела край Безистена, които са част от европейския проект за реконструкцията на центъра за 6 млн. лв. Оказа се обаче, че по-ниските лампи край историческата сграда изобщо не светят.

Светослав Стоев, един от организаторите на кампанията, който е и общински съветник е внесъл сигнал за неработещите осветителни тела до кмета на Ямбол още на 24 април, но ситуацията не само не се е променила към по-добро, а дори се е влошила. Тогава са светели 20 лампи, а вечерта на 16 май – само 5.

И за да покажат, че могат да вземат нещата в свои ръце, младите хора запалиха свещи върху тъмните лампи, за да осветят центъра на Ямбол.

„Кмете, можем и без теб! „ продължи и с вчерашната акция на младите социалисти от Ямбол, които изчистиха и боядисаха детската площадка в центъра на града. Народният представител от БСП за България- Кристиан Вигенин също се включи в акцията на младежите и отбеляза в социалните мрежи, че децата от квартала с удоволствие вече могат да се забавляват на детската площадка. „Кмете, кмете…ай стига ти толкова!”- категоричен бе в своя пост Кристиан Вигенин.

Кампанията ще продължи със засаждането на дръвчета. Очаквайте съвсем скоро.