dav

Младите социалисти от област Пазарджик обсъждат “Визия за България” на връх “Милеви скали”

И тази година над 20 млади социалисти от област Пазарджик традиционно изкачиха връх “Милеви скали” за да отдадат чест на героите, загинали в сражението от 4 септември 1944 г.  В тяхна чест и вечна памет, на върха е издигнат паметник, а до него е разположена мемориална плоча с имената на загиналите.
Областният младежки лидер на социалистите- Иван Карашъков представи проекта „Визия за България“, като в рамките на няколко часа младежите проведоха ползотворна дискусия, в която всеки имаше възможността да изрази мнението и впечатленията си относно проекта.
“Аз искам да остана да живея в тази страна, тук са близките и приятелите ми, но трябва да има какво да ни задържа да живеем и да се развиваме тук . Проектът “Визия за България” е една възможност да направим България, такава каквато искаме да бъде. С тази ВИЗИЯ не целим просто да предложим алтернатива на ГЕРБ, искаме да започнем дискусии по всички наболели въпроси и заедно да намерим решенията за тях. Най-близките до нас, като млади хора са секторите на образованието и културата, но несъмнено приоритетен акцент трябва да получат абсолютно всички сектори, защото те са взаимносвързани.” – заяви младият социалист Карашъков
Той отбеляза, че доброволчеството е едно от нещата, които Младежко обединение в област Пазарджик винаги е отделяло важно място и неуморно се е стремяло да подкрепя и развива в редици инициативи и проекти. Карашъков сподели, че през изминалите месеци в областта Пазарджик, младите социалисти са завършили няколко значими проекта – дарения на книги, различни спортни турнири за гражданите на общините и залесяване на обезлесени райони.
За пореден път младите социалисти от област Пазарджик събудиха у присъстващите чувството за родолюбие, уважение към историята, сплотеност и приятелство!