МО-1

Млади социалисти от Стара Загора дариха мултимедия в дом за възрастни хора с физически увреждания

В навечерието на коледно-новогодишните празници членовете на Младежкото обединение в БСП – Стара Загора зарадваха живеещите в дом за възрастни хора с физически увреждания като им дариха мултимедиен прожекционен апарат. В поредната успешна акция на младите се включиха и членовете на Общинския съвет на БСП в Стара Загора.

„Коледа е един от най-светлите християнски празници, празник, който предразполага хората да бъдат по-добри. Надяваме се, да внесем радост и усмивки, и този мултимедиен прожекционен апарат да отвори много интересни светове за Вас”, каза в словото си председателят на младите социалисти Владимир Грамовски, който добави към дарението и филма на Елена Йончева „Граница”.

Народният представител Георги Гьоков и председателят на Общинската организация на БСП Валентина Бонева поздравиха хората от дома и им пожелаха здраве и много поводи за щастие и усмивки.

„Днес Вие помогнахте за реализирането на основната ни цел –  обитателите ни да се чувстват у дома си. Благодаря Ви от името на всички нас”, каза директорът на специализираната институция д-р Надя Трендафилова.

Домът за възрастни хора с физически увреждания – Стара Загора е най-големият на Балканите и е с капацитет 211 човека. В него са създадени междинни предпоставки за преход между специализираната институция и обществото, чрез изграждане на среда, близка до семейната, както и условия за взаимопомощ и подкрепа. Предоставянето на здравни, социални и битови услуги в Дома дава възможност на обитателите му да водят пълноценен начин на живот в достъпна и позитивна среда.