Млади социалисти представиха МО в БСП на едно от най-големите младежки събития в България

През изминалия уикенд във Варна се проведе Националната среща на младежките организации – ежегодно събитие, организирано от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите, Сдружение „Варна – Европейска младежка столица 2017″ и Национален младежки форум. Срещата събира представители на над 50 младежки организации от цяла България.

Младежко обединение в БСП бе представлявано от Елина Димитрова – секретар „Земеделие” в ръководството на организацията.

„Основната задача, която бе възложена на всички участници, бе да посочим предизвикателствата, пред които се изправяме ежедневно. Като представител на Младежко обединение в БСП, аз лично очертах  като основни предизвикателства пред нашата организация-  привличането на интереса и въвличането на младите хора в политическия живот на страната. Нашата основна цел е да им покажем, че именно те могат да бъдат основният генератор на политики. Всички ние трябва да работим за НАШЕТО  общо бъдеще.„ – коментира  секретарят на МО в БСП – Елина Димитрова.

По същото време отново във Варна се проведе и Общо събрание на Национален младежки форум, най-голямата младежка платформа в България, чиято организация член е и МО в БСП. Представител на обединението по време на събранието беше Костадин Харисков – член на НС на МО в БСП.

На двете събития присъстваше и Мина Кутева – част от ръководството на МО в БСП и член на Управителния съвет на Национален младежки форум.

Представителите на обединението презентираха проектите и принципите на МО в БСП, проведоха редица срещи с представители на други младежки организации с цел организиране на общи инициативи и също така участваха активно в XIV-тото Национално изложение на младежките организации – събитие, целящо популяризиране на младежкия сектор в България и създававето на устойчиви мрежи от младежки организации.