arhiv360

Младежкото обединение в БСП взе активно участие в протестите в цялата страна!

На 11 февруари, на митинг в Ловеч над 200 социалисти протестираха срещу войната. Мероприятието бе организирано от Общинския съвет на БСП Ловеч и Младежкото обединение в града. В него взеха участие също и ловешките ветерани от войните, „Движение русофили” и запасни офицери и народният представител Димитър Горов. Той внесе в областната администрация Декларация от името на Областния съвет на БСП Ловеч, в която се настоява: „Президентът на Република България, 43-то Народно събрание и Българското правителство с всички допустими политически средства да работят за дипломатическото разрешаване на конфликта и установяване на мир в Украйна, както и за ненамеса на България във военни действия.”

В подкрепа на ловешките си приятели бяха дошли и младежи- социалисти и симпатизанти на лявата идея от Плевен и Габрово, които заедно, в 19.00 часа същия ден, се събраха пред белия паметник в парка „Стратеш” на мълчаливо бдение на свещи под надслов „Когато освобождаваха Ловеч, украински и руски войски бяха заедно. Спрете войната!” Бдение със свещи в подкрепа на българите, които живеят в Украйна, с искане правителството да изрази категорична позиция за отпадане на санкциите спрямо Русия и неучастие на България в какъвто и да е военен конфликт, организира и Градското ръководство на БСП във Варна пред сградата на Областна администрация.

Според ръководството на БСП – Варна управляващите трябва да излязат с ясна и категорична позиция за санкциите по отношение на Русия. Започнаха протести в цялата страна срещу войната в Украйна. Над 800 социалисти, симпатизанти и народни представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се събрахa на митинг пред президентството в столицата, за да изразят своята подкрепа за гражданите на Украйна. Присъстващият на протеста председател на НС на БСП Михаил Миков бе посрещнат с възгласи: „БСП”, „Не на НАТО”. Събралите се социалисти и симпатизанти носеха лозунги с послания: „Санкциите не спасяват живот”, „България иска мир с Русия”, „БСП е против санкциите срещу Русия”, „С Европа, никога срещу Русия!”, с които изразиха своята гражданска позиция. В първия от поредицата митниги взеха участие и председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов, председателят на МО в БСП Вероника Делибалтова, журналистите и общественици Велислава Дърева и Александър Симов, както и председателите на организациите, взели участие в митинга, които също заявиха своите граждански позиции, както и социалисти и симпатизанти на лявата идея от Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик и София област.