arhiv360

Младежи социалисти от Пловдив и Лондон със съвместна акция

Младежкото обединение в БСП – Пловдив осъществи поредната си акция, част от кампанията със социална насоченост. Съвместно със свои другари от Лондон, младите социалисти посетиха и подпомогнаха финансово пловдивчанката баба Мария и нейния брат Иван.

74-годишната Мария Костадинова живее с брат си Иван в общинско жилище в квартал Кършияка с минимални доходи и непосилни за изплащане кредити. Историята им бе публикувана в медиите и доста хора са се отзовали с дарения за тях. Все пак остава нерешеният проблем с изплащането на кредитите им. Съвместните усилия на членовете на младежката организация в БСП от Пловдив и Лондон подпомогнаха нелеката задача на жената да изплати поне частично задълженията си.

„Обединихме се и с общи усилия извършихме едно добро, което накара баба Мария и Иван да се усмихнат. Това е достатъчно, за да направи предстоящите празници по-хубави за всички“ – коментираха координатора на Младежкото обединение в БСП-Пловдив Теодора Халачева и представителят на Лондонската група – Калоян Георгиев. Те и членовете на Младежкото обединение се надяват подобни съвместни акции да станат честа практика и да променят живота на още много хора.