pernikdiskusia

МО в БСП – Перник с позиция срещу методите на ГЕРБ за агитация

Млади социалисти от МО в БСП – Перник излязоха с позиция, осъждаща действията на представители на ГЕРБ по време на предизборната кампания за избор на президент и вицепрезидент за България.

В позицията социалистите се обявиха срещу методите за агитация на ГЕРБ, включващи заплахи и всяване на паника, вандализиране на агитационните материали на други политически сили и разпространяването на лъжи по повод политическите им опоненти.

Пълната позиция можете да видите тук:

Уважаеми дами и господа политически опоненти от ПП ГЕРБ,

В днешният ден, 10 ноември, денят на демокрацията, която твърдите, че защитавате и отстоявате, Ви призоваваме да запазите човешкото си достойнство.

Некоректната Ви кампания, разразила се в дните след първи тур на президентските избори, не Ви носи позитиви. Напротив. Ще си позволим да цитираме доц. Иво Христов: „Препоръчвам на генерал Румен Радев да вземе Даниел Митов в предизборния си щаб. Всяка поява на Митов по телевизията носи гласове за генерал Радев.“. Кратко, точно и ясно.

Дясната идеология и партия, които уверявате, че представлявате, не носят в своята същност отричане на изконната човешка ценност – свободата. Свобода на словото, свобода на избора, свобода на изразяването. Вие точно това правите. Отричате правото на над 900 000 български граждани да направят своя избор. Представители на Вашата партия вещаят апокалипсис, ако резултатите се запазят и на втори тур на президентските избори. Апокалипсис защо и за какво? Защото българският народ има по – различен поглед от Вас върху президентската институция и лицето, което трябва да я представлява?

Вашият кандидат за президент, г – жа Цецка Цачева си позволи в национален ефир в нощта на изборите да заяви, че за нея са гласували качествените хора. Нелогично, недопустимо и неадекватно е да делиш българският народ на „качествен“ и „некачествен“, особено, когато си действащ председател на Народното събрание и кандидат за обединител на нацията!

Вашите членове разпространяват информация в социалните мрежи, която е откровена лъжа. Ако лъжата е Вашият принцип в политиката, то не ни я натрапвайте. Генерал Румен Радев е и ще бъде подкрепен от българските граждани. Гласовете от Турция ясно се видя за кого са – за Вашият кандидат. За това, ако имат някакъв морал Вашите членове, нека поне не разпространяват неверни данни. Защото в сайта на ЦИК се вижда кое е вярно и кое не е, в този случай.

Рекламните материали за кампанията ни имат „видими резултати“ на агресия. Преди седмица и половина поканихме представители на всички партии, за да се разберем за рекламните и агитационни материали и тяхното местоположение, така, че да не замърсяваме града и да не създаваме неприятно чувство в гражданите. Не само, че никой не се отзова на поканата ни, но сега материалите ни са претърпели чиста проба вандализъм. Недостойно е. Разбирате ли?

Вие отричате всичко, което яростно се кълнете, че защитавате! Отричате фундаменталното право на демокрацията – да избираш и да бъдеш избиран! В стремежа си да принизите генерал Румен Радев станахте смешни, дами и господа. От неадекватните и крайно недостойни действия и изказвания на Ваши представители на местно ниво и на Ваши министри, не печелите нищо, освен съжаление.

Ние, от Младежко обединение на БСП Перник винаги сме поставяли човешките взаимоотношения над политическите различия. Призоваваме Ви да запазите коректния тон на предизборната кампания и да не използвате неверни внушения. Каквото и да се случи тази неделя, оставаме преди всичко хора, живеем в един град, пием кафе на едни и същи места, срещаме се по улиците.

За това, в името на демокрацията, свободата и правата на всеки един човек, отправяме към Вас призив да бъдете коректни и честни. Със самите себе си също. И отново – каквото и да се случи в неделя, ние ще се поздравим с Вас.

А Вие с нас?