Младежи от МО в БСП – Сердика организираха социална библиотека и спортен празник под надслов „С просвета към промяната”

Младежи от Младежкото обединение в столичния район „Сердика’’организираха социална библиотека и спортен празник под надслов „С просвета към промяната”
по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

Младите социалисти издигнаха шатри в градина „Майчин дом” на бул. Христо Ботев, под които наредиха маси, пейки и столове за гостите на тяхното събитие.

Под една от шатрите беше сложена масичка, откъдето с помощта на някой от организаторите всеки можеше да си вземе чаша топло кафе или чай, както и бисквитка и да се скрие от валящия дъжд.

Под другите шатри бе наредена социалната библиотека. Младежите бяха взели десетки български литературни класики с автори като Пейо Яворов и Никола Вапцаров, бяха обвили всички тях в червена хартия и ги бяха номерирали. В малка кутийка бяха разбъркани номера, отговарящи на тези на книгите. Всеки можеше да изтегли номерче, да вземе книгата, която отговаря на неговото номерче, и с чаша топла напитка да седне под шатрите и да почете.

Всеки гост на събитието получаваше като подаръче книгоразделител с цитат от някоя българска литературна класика.

Бе организиран и спортен празник. Посетителите на градинката можеха да поиграят федербал или тенис на маса. Всеки участник получаваше грамота за участие.

Вяра Емилова, член на ИБ на НС на БСП, също уважи събитието и се включи в социалното четене.

„Основната идея на това събитие е да се забавляваме заедно като едновременно с това почитаме този български празник и значението му в контекста нашата история” коментира Петко Димитров, председател на МО в БСП – Сердика.

Той допълни, че с тази инициатива социалистите искат да покажат, че младите хора ценят историята, уважават литературата и помнят миналото.

Идеята на младежите от МО в БСП – Сердика е тази инициатива да стане традиция.