zapaden1

Младежи от МО в БСП – Западен в Пловдив се включиха в “Паметните места на България”

Членовете на Младежкото обединение в БСП – Западен в Пловдив официално станаха част от националната инициатива на МО в БСП “Паметните места на България”. Младежи и социалисти от града стартираха с облагородяването на мястото около паметника на генерал Владимир Заимов. Изборът им е знаков, тъй като на 01 юли 2017 г. се навършват 75 години от неговата смърт, а в края на юни – 35 години от създаването на паметника.

“Ние винаги сме държали на приемствеността между поколенията, затова, освен освежителните дейности, които предприехме, бяхме поканили, и наши приятели, и бивши военни, които ни разказаха подробно за живота и делото на този велик българин” – уточни председателят на Районния съвет на БСП Десислава Йорданова.

“От двете страни на паметника засадихме два кипариса – вечно зелено дърво, което е символ на силата и безсмъртието. Днес поставихме началото и ще продължим тази инициатива, тъй като считаме, че историята трябва да се помни и да се почита, а не да се отрича”, категорични са членовете на МО в БСП – Западен.

В допълнение на инициативата социалистите приеха и няколко нови млади членове като им връчиха техните членски карти.