arhiv360

Младежкото обединение в БСП Велико Търново награди с таблет най-доброто есе на социална тема

Таблет за най-доброто есе на социална тема връчиха членовете на Младежкото обединение в БСП във Велико Търново. Наградата беше присъдена на Спас Спасов, който се отличи в конкурса с тема „Нужно ли е да си член на БСП, за да бъдеш лявомислещ?”

30-годишният докторат във ВТУ със специалност „Нова българска история“ се отличи между 35 подадени есета. Текстовете оценяваха дом.Маргарита Кемалова и доц.Венка Кутева, както и Михаил Михалев и Михаил Стойчев – заместник-председатели на МО.

„Направи ми впечатление сериозната аргументация в тезата на Спас Спасов. Много хора се определят като ляво мислещи – имат социална чувствителност, съпричастни са с хора, които трудно се справят с живота и имат нужда от помощ. Важно е дали с цялото си поведение ще дадеш реалност на своите разбирания. Важно е да действаш, а не единствено вътрешно за себе си да приемаш, че си лявомислещ“, коментира доц. Кемалова. Тя подчерта, че в останалите текстове има интересни размилси, но липсва смелостта на авторите им да се заявят като лявомислещи.

Младежи между 18 и 35 години участваха в конкурса, който лично председателят на БСП Сергей Станишев и председателят на МО в БСП-Велико Търново Валерия Дончева обявиха преди месец.

Своя таблет Спас Спасов получи от Валерия Дончева и членовете на оценяващата комисия.