Младежите от БСП – София отправиха своите послания към звездите

На 12 август отбелязахме международния ден на младежта. На много места в страната младите социалисти организираха различни инициативи по повода. В София мероприятието премина под открито небе. Младежи от МО в БСП – София се събраха пред Националния дворец на културата и пуснаха 12 фенера, върху които написаха своите послания.

Те си пожелаха всички млади хора в България да са здрави, успешни, да определят сами своето бъдеще и да имат възможността да се развиват професионално в избраната от всеки един посока. Инициативата предизвика интерес и социалистите поканиха всички, които желаят, да напишат своето послание на фенер и да го отправят към звездите. Към тях се присъединиха други млади хора, някои от които и чужденци, и всички си пожелаха по нещо, изпращайки своите фенери към небето. Върху фенерите имаше послания като „Бъдете активни, бъдете отговорни, бъдете младежи!”, „Трудните пътища водят към красиви места”, „Ние сме бъдещето, ние сме младите, ние сме силните!”, „Пазете огъня в сърцата си!”, „Да се борим за общата справедливост е въпрос на чест!”, „От младите за младите!” и редица други.

Социалистите призовават към по-голяма активност от страна на властимащите по въпроси, свързани с качеството на образование, възможностите за реализация и достойния живот на новото поколение младежи. Те подчертаха, че е време държавата да помага на бъдещето си и да предоставя на младите равен старт и шанс за развитие.

Инициативата бе изпълнена с усмивки и добро настроение от всички участници.