МО в БСП – София с дискусия за президентските избори

На 20 юни 2016 г. младежи от МО в БСП – София организираха и взеха участие в дискусия под надслов „Президентска камп(м)ания 2016г. Готови ли сме?”

Гости на дискусията бяха политолозите Борис Попиванов, Михаил Михайлов и Теофан Германов, както и Калоян Паргов – председател на ГС на БСП – София и Христо Проданов.

Младежите обсъдиха със своите гости предизвикателствата на предстоящите избори за президент и това какви качества трябва да притежава един държавен глава.

Основна тема на обсъждане беше и политическата обстановка в България. Членовете на МО в БСП – София се обединиха около тезата, че управлението на ГЕРБ става все по-вредно за страната и това започва да разгневява и обезверява все повече българи, а единственото решение стои вляво.

Изводите от дискусията също бяха, че на страната ни й трябва президент с леви възгледи и дипломатически умения, който разбира особеностите на международните среди.

Трябва да бъде и патриот, който да поставя интересите на държавата си на първо място.

Според социалистите, добрият президент е комуникатор и уважавана в професионалната си среда фигура.

За младежите настоящият президент Росен Плевнелиев не успява да защити интересите на България и да представи страната ни достойно в международен план.

В края на дискусията Калоян Паргов очерта целите на МО в БСП – София за бъдещето и напомни, че предстои много работа за младите социалисти от партията.