velikoturnovobazar

МО в БСП – Велико Търново с благотворителна инициатива за майки и деца

С благотворителен базар за майки и деца на възраст от 2 до 10 години Младежкото обединение на БСП – Велико Търново отбеляза 15 септември. Младите социалисти събраха дарения за втори път тази година, предишния базар беше по случай 1 юни и пожъна голям успех.  Още тогава младежите обещаха събитието да се повтори на есен.

Младежкото обединение се обърна с призив към гражданите на Велико Търново отново да подкрепят кампанията като донесат своите дрешки, играчки и ученически пособия, от които не се нуждаят вече техните деца, за да ги получат младите майки и децата им в нужда. Събирането на даренията започна в снек-бар „Фреш“ и в парк „Марно поле“. Всеки ден между 25 август и 5 септември там можеха да се оставят даренията. На 10 септември 2016г. отново в снек-бар „Фреш“ и в парк „Марно поле“ се проведе базарът със събраните дрешки, играчки и ученически пособия.

„Не може да се опише с думи емоцията, която изпитахме на 1 юни. Толкова много усмихнати и благодарни майки и деца. Нямаме търпение отново да бъдем заедно, в навечерието на първия учебен ден, за да зарадваме повече семейства и да пожелаем „На добър час” на всички ученици” каза Валерия Дончева, председател на МО на БСП – Велико Търново, преди събитието. Тя призова повече великотърновци да се включат в инициативата: „Нашите съграждани не веднъж са показали, че са съпричастни и солидарни към чуждите проблеми, вярвам, че отново ще бъдат!”

Инициативата пожъна огромен успех.

„Благодарим на всички, които се отзоваха отново на нашата инициатива. Както обещахме още на 1 ви юни, ще се постараем да превърнем този базар в традиция. Получихме чудесни дрешки, играчки и учебни пособия, от които всеки, който има нужда, ще се възползва. А това, че направихме съгражданите си съпричастни в това начинание, ни прави особено щастливи”, сподели Валерия Дончева след края на събитието. Тя обясни също, че всичко, което остане, ще бъде изпратено на социални институции в общината и областта.