17553805_755162394648415_5057608444949283892_n

Отворено писмо от Младежкото обединение в БСП

Г-н Борисов,
55 е златна възраст. Все още в силите си, мъжът се радва на придобитата житейска мъдрост и плодовете на труда си. Предполага се, че заедно с това е развил и сериозен набор от добродетели, които да завещае на младите като доблест, вярност, смелост, смирение, състрадателност.
Ако не ги е развил до 55 (хора разни), вие поне знаете – трябва да има елементарни качества като добър вкус, умереност, трезва самооценка.
Обикновено рожденият ден е време за анализ на всичко, което е минало, което си преживял и всичко, което си пожелаваш за в бъдеще.
В този контекст, с интерес видяхме снимката от рождения ден на г-н Станков. Тя казва всичко. Погледнете тортата, г-н Борисов. С Вашето активно съдействие така изглежда вече българската политическа мечта. Парламентарният звънец е върхът на политическия стремеж – все пак сме парламентарна република, но до него се стига вече не с политически качества, а с пари. Пари, с които можеш да си платиш кампанията. Не случайно 500-евровaта банкнота е основата на тортата. Пачките евро са абсолютно достатъчни да получиш депутатска карта, да се изкажеш на трибуната и оттам да докоснеш парламентарния звънец.
Всъщност целият политически път на политик от ГЕРБ е изобразен в една торта. Ние не помним онези времена, но Вие г-н Борисов би трябвало да си ги спомняте, защото случайно или по-скоро не с Вас се свързва въвеждането на този стил и в българската политика. Така че, не се учудваме, когато депутатите се опитват да подражават на лидера си…