arhiv360

„Кмете, чуй ме!” – призив от младежите в БСП Перник

Младежкото обединение в БСП Перник проведе акция под надслов „Кмете, чуй ме!” в най – големия пернишки квартал „Изток”. Идеята на кампанията на младите социалисти, която се провежда в цялата страна, е да локализират проблеми в големите градове и по-малките населени места, особено тези, които стоят нерешени от години и желанието им е да съдействат за тяхното разрешаване.

Днес, младежите от БСП бяха на ул. „Рашо Димитров”. Те разбрали за желанието на живеещите там, да се постави „легнал полицай” на пътното платно, непосредствено пред училището (бивша IV – та гимназия) и започнаха подписка в подкрепа на тази идея. Оказало се, че независимо от пътните знаци и маркировка, шофьорите не се съобразяват с ограниченията на скоростта и това поставя под риск както живеещите там, така и учениците. Хората споделяха, че се надяват по този начин да бъде обърнато внимание на този стар проблем за града и квартала. Младите социалисти призоваха компетентните органи да упражняват по – строг контрол за да не се стига до повече рискови ситуации в този участък.

Подписката за поставяне на „легнал полицай” ще бъде внесена до кмета чрез Общински съвет – Перник от общинските съветници на БСП, които също се включиха в днешната акция..