petkodimitrov3

Петко Димитров: БСП удвои мандатите си, защото ръководството заложи на млади, образовани и отговорни хора!

Петко Димитров e на 24 години, завършил е УНСС със специалност „Счетоводство”, председател е на МО в БСП – Сердика, заместник-председател на БСП – Сердика и организационен секретар на ГС на МО в БСП – София. 

Съвсем наскоро беше избран за зам.-председател  на РС на БСП в един от най-големите райони в София – Сердика. Ти си едва на 24 години, а вече заемаш висока партийна позиция. Разкажи ни с какъв ресор си и какви са основните цели, които си поставяш в рамките на мандата и извън него!

Ресорът, за койтo отговарям, е „партийни политики“, което включва организационната дейност в рамките на районната ни структура. БСП не успя да спечели последните  местни избори и в този ред на мисли си поставям за цел да спомогна максимално за изграждането на стегната и крайно мобилизирана структура, която да се поздрави с успех през 2019г. Смятам, че това ще стане, когато всеки един член на организацията е съпричастен с каузата на партията и дава всичко от себе си. Има страшно много неща в общината, които трябва да бъдат променени и именно затова хората се нуждаят от силна лява партия, която е алтернатива на сегашното управление.

Как реши да се занимаваш с политика? Какво ти дава и какво ти отнема това занимание? Какво мислят приятелите ти? Успя ли да срещнеш приятели в партията?

Още от ученическите си години се интересувам от политическата обстановка в страната, гледах политиците от малкия екран и вадих своите изводи. Тогава БСП беше в опозиция и бях силно впечатлен от чувстовото за справедливост на социалистите.Така реших да стана член на партията и когато завърших училище, се записах с идеята да помагам с каквото мога, но истината е, че голямото семейство на БСП стана неизменна част от живота ми и в мометна заема цялото ми свободно време.

Партията ми даде както много приятни мигове, така и тежки моменти, но най-ценното, което намерих в БСП, са хората, сред които намерих и много близки приятели.

Как според теб протече предизборната кампания в  София, където БСП успя да спечели общо 15 мандата? Кои бяха основните плюсове и минуси в предизборната кампания в трите многомандатни избирателни района в София?

Кампанията в София протече сравнително добре, имаше много голям заряд в столичната  организация и успяхме да удвоим гласовете си спрямо последните парламентарни избори. Като голям плюс отчитам ангажираността на всеки един член на софийската организация, от най-младите, до най-възрастните.Този път заложихме на малко по-различен подход и кампанията се водеше главно по райони, като имаше по-малко общоградски мероприятия. Младежите в София за пореден път изиграха ключова роля за постигнатите резултати със свежите си идеи и неуморния труд, който положиха. Искам да поздравя всеки един от тях, който даде и последната си свободна минута в името на промяната. Като минус отчитам това, че не успяхме да спечелим, въпреки добрите резултати.

БСП успя да удвои броя на народните си представители в парламента и да възвърне доверието на близо 1 милион избиратели. Какво трябва да направи БСП, за да привлече още повече избиратели и да стане първа политическа сила?

БСП удвои мандатите си, защото ръководството заложи на млади, образовани и отговорни хора, които не се притесниха навсякъде по страната да кажат „Ние сме  БСП“. Платформата, която предложихме на българските избиратели беше на много високо експертно ниво – без празни приказки и популизъм. Смятам, че сме на прав път и е въпрос на време да станем първа политическа сила.
Твоята тясна сфера на дейност и експертиза е икономика, финанси и счетоводство. В нашата предизборна платформа имаше конкретни предложения и в тези области. Би ли акцентирал върху някои от тях?

За съжаление в момента българската икономика е базирана  на еврофондове и заеми, което е бомба със закъснител и много скоро тази бомба ще гръмне, ако моделът не бъде променен.

България трябва да се върне към производството и износа.

БСП предложи редица политики, но най-важният върпос, който повдигнахме, бе за данъчното облагане. Няма да приемем трудът да бъде поставян в неравностойно положение по отношение на капитала.
С какво се занимаваш извън партийната си дейност? Какво хоби имаш? Разкажи ни за него.

Извън партията съм съсредоточен върху кариерата си, също така като всеки млад човек обичам да излизам с приятели, да се забавлявам и да спортувам. Моето любимо хоби е футболът.
Кой е човекът, който те вдъхновява и каква е твоята лична кауза?

Вдъхновявам се от всеки млад човек, който иска справедливостта да възтържествува. Моята лична кауза е да успея да привлека колкото се може повече хора към идеите на лявото, които напълно олицетворяват справедливостта.