Младите социалисти в Плевен се подготвят за предстоящите избори

„Мисия Оставам!”- Балканска среща за Бузлуджа

Веселин Радев бе избран за нов областен лидер на младите социалисти в Плевенско.
“Основната ми цел като новоизбран областен координатор на Младежкото обединение в БСП Плевен е да разбера нуждите на всеки един млад човек. Плевенска област се обезлюдява, младите хора напускат родния си град, неудовлетворени от условията на труд. Целта ми е всички заедно да намерим правилния механизъм, младите плевенчани да останат да работят, да създават и отглеждат своите деца в града на историята- Плевен!” – заяви Веселин Радев.

„В контекста на това, което Веско спомена, че ще се бори за разрешаването на проблемите на младите хора в Плевен, смятам, че това е основната мисия на Младежкото обединение в БСП. Искам обаче да ви споделя, че последните социологически проучвания сочат, че липсата на политически интерес у младите хора в България и на Балканите като цяло, е огромна. Разочарованието на младите изпъква чрез тяхна дистанцираност от всякакви политически теми и процеси. Ние социалистите трябва да покажем на връстниците си, че те могат да бъдат генераторът на политическите инициативи, да ги накараме да повярват, че именно от младите хора зависи бъдещето на страната ни. Точно поради тази причина двете ни политически комисии към Националния съвет на Младежкото обединение са отворени за всички, независимо дали са партийни членове или не.”- сподели председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски.

Той припомни, че съвсем скоро в края на месеца наближава традиционния събор на социалистите на Бузлуджа, където специални гости ще бъдат младите балкански лидери на левите партии.

„Тази година за Бузлуджа събираме младите лидери на социалистически и социалдемократически партии от Балканския полуостров, за да потърсим заедно правилния механизъм за разрешаването на основните проблеми на младите хора на Балканите. Мотото на тази балканска среща ще бъде: Мисия Оставам. Какво иска един млад човек? – качествени условия на труд, справедливо заплащане, адекватна инфраструктура, модерно и достъпно здравеопазване и образование. Искаме да живеем сигурен и спокоен живот в родните си страни.” – бе категоричен Бериевски.

На Областното заседание в Плевен бе приета и идеята на заместник председателя на Младежкото обединение – Иван Мандински,  да се създаде Изборен щам към Областния съвет, който да бъде фокусиран единствено и само върху изборния процес. Идеята за Изборния щаб е той да бъде отворен, да обедини всички млади хора, които се интересуват от политика и смятат, че всеки българин трябва да има възможността свободно да реши за кого да даде своя глас.

“Смятам, че за никого не е тайна какви са изборните похвати на ГЕРБ. Конкретен пример са изминалите избори в Галиче. Манипулациите им трябва да спрат! Предстоят ни европейски и местни избори през 2019 година. Обучавайки млади хора в изборния процес, би било от полза за честното протичане на предстоящите избори. ” – бе категоричен зам. председателят с ресор „Иновации и технологии” Иван Мандински.

Зам. председателят по „Организационни въпроси” на Младежкото обединение- Атанас Атанасов адмирира създаването на Изборен щаб и дори заяви, че е нужно създаването на национален такъв.

„Именно ние, младите хора винаги сме водили битките в партията. Непримиримостта ни и чувството за справедливост е водещо при нас и смятам, че би допринесло за честното протичане на изборния процес. Това е огромен проблем за цялата държава и смятам, че Младежкото обединение трябва да помогне на ръководство на БСП, за разрешаването му.” – заяви Атанас Атанасов пред младите социалисти в Плевен. Той призова плевенчани да се обърнат към всеки един млад човек, да разберат какви са проблемите му и да участват активно в тяхното разрешаване.

„Всеки един от нас, като млад човек, трябва да си даде сметка като какъв иска да бъде възприеман в обществото. Аз смятам, че вие  носите енергията и желанието да се борите, както за каузите на младите хора в Плевен, така и за протичането на честен изборен процес.” – заключи Атанас Атанасов.