plovdivvv

Безплатни курсове по български език и литература осигуряват по-добър старт в кариерата на дванадесетокласници от Пловдив

Безплатни уроци по български език и литература като алтернатива на т.нар. широко разпространени частни уроци дава на кандидат-студентите от Пловдив проектът „Образована младеж”.

Идеята на проекта „Образована младеж”, превърнал се в ежегодна традиция, е да предостави на младежите равен старт в кандидат-студентската надпревара. Целта е повече дванадесетокласници да изкарат високи оценки на приемните изпити, за да могат да се запишат в желаните от тях висши учебни заведения и да надградят образователния си ценз. В следствие на това те ще могат да се котират по-добре на пазара на труда и да се борят за по-добри позиции.

Уроците стартират в началото на всяка календарна година и са с продължителност малко повече от 4 месеца. Групите се състоят от около 30 момичета и момчета – кандидат-студенти, а занятията се провеждат в почивните дни.

За седма поредна година проектът „Образована младеж” приключи изключително успешно. За това говорят високите резултати, постигнати от дванадесетокласниците – шестима са отличници, седем са изкарали оценка 5, а двама успех над 4.

 “За седма поредна година успешно приключихме проекта “Образована младеж”. Благодаря на общинския съветник Димитрина Вакрилова, която безвъзмездно обучава младежите, за времето, енергията и персоналния подход към учащите се. Благодаря и на най-младия народен представител Теодора Халачева за помощта при организацията, както и за поетия ангажимент да награди най-добре представилия се на изпитите, приет в България студент, като му заплати първата такса в университета. Във време на занижаване на качеството на образователната ни система, във време, в което образованието е все по-скъпо и недостъпно – инвестицията в знание е повече от оправдана.” сподели организаторът на проекта Тодор Стоилов.