Младежко обединение в Пловдив реализира проекта „Образована младеж” за седма поредна година

Проектът „Образована младеж” има за основна цел съхранението, развитието и инвестирането в младите хора като социален потенциал. Основната му идея е повишаване нивото на образованост на зрелостниците от Община Пловдив.

Екипът на проекта предоставя възможност на дванадесетокласниците за допълнителна подготовка по български език и литература за държавните зрелостни изпити под формата на безплатни уроци. Проектът „Образована младеж” се реализира ежегодно в рамките на четири месеца. Участниците в проекта са ученици от пловдивските гимназии, които имат мотивацията да продължат в учебния процес.

Средният успех на зрелостниците, посещавали уроците по български език и литература е 5.25.

До момента в проекта са участвали над 100 ученици от различни средни училища в града.  Организатори на проекта са народният представител Теодора Халачева и председателят на район “Централен” в гр. Пловдив Тодор Стоилов.

„Във време на занижаване на качеството на образователната ни система, във време, в което образованието е все по-скъпо и недостъпно – инвестицията в знание е повече от оправдана.” сподели Тодор Стоилов.