arhiv360

Вероника Делибалтова: Ние сме БСП, защото ние сме съдбата на България!

Здравейте другари, честит празник!

След 123 години ние пак сме тук, както и преди 123 години чучулигите, основателите са били на тази поляна. И те както и ние днес мечтаем за социалистическия, социалдемократическия идеал на страната ни. Ние имаме още какво да дадем на България, другари и това, че говорят за нас, че ни обиждат, че ни зачеркват не е вярно. Погледнете се всеки един до друг и си кажете „Ние сме заедно, ние сме силни”, защото само така можем да върви напред и към победа. Когато преди години аз се качих на този връх и видях поляната, видях хората, очите им, и погледнах в тях, видях миналото, видях тъга, видях и щастие. Защото ние сме БСП, защото ние сме съдбата на България и съдбата на БСП и докато нас ни има, другари, ще има и БСП.

През последната година ние се изправихме срещу капитали и срещу монополи, опитахме се и създадохме повече възможности за младите хора, доказахме, че нашите символи не дрънкат в джобовете ни, а са в сърцата ни, така както и Стефан Данаилов завеща.

Другарки и другари, приятели,
Ние младите в БСП няма да се откажем, ние ще продължим да работим за бъдещето на България, за промяната към по-добро, защото само ние можем да гарантираме по-доброто бъдеще за младите хора в България. Убедена съм, че на 5-ти октомври ще успеем, ще спечелим, защото така трябва, за да бъде бъдещето на България по-добро. Победа!

Реч на председателя на МО на БСП Вероника Делибалтова пред националния събор на БСП на Бузлуджа