balev

Скандалът “Олигофрен с хеликоптер”

Скандалът “Олигофрен с хеликоптер” върви към своя финал и е време за равносметка. За няколко дни едновременно, кратко и стегнато ни бяха представени някои съществени нередности в държавата.

Първо, един журналист беше наречен олигофрен от голям български бизнесмен, капиталист или олигарх, както е най-модерно да се казва. Основен работодател на българските журналисти са същите тия олигарси и конкретната случка е много показателна за отношенията между труда и капитала в България. Дори да приемем,че журналистите “обслужват” по по-различен начин олигархичния елит, пак заслужават по-голямо уважение, но в случая важи максимата, че кризата превръща работодателите в робовладелци.

Второ, за общинския стадион в Разград правителството на Орешарски е отпуснала едни милиони. Бойко Борисов плюе по Орешарски, но потроши куп държавни пари, за да пререже лентичката на проект по програмата на Орешарски, която самият Борисов ликвидира.

Трето, Домосчиев обича Борисов и мрази Орешарски и комунистите, щото спрели да му купуват ток от някаква фирма по високи цени (казус аналогичен на този с тока от ВЕИ). Логично е в този момент да се запитаме защо същият този Домосчиев обича Бойко Борисов. Това е само част от по-глобалния въпрос защо Иво Прокопиев и целия КРИБ обича Борисов.

Освен че обичат Борисов всичките тия бизнесмени имат едно общо нещо – по един или друг начин бизнесът им е вързан с някакви “държавни помощи” – от приватизационни сделки, през изкупуване на скъпия им ток, до обществени поръчки. Четвърто, корупцията в държавата е във всички други партии, но не и в ГЕРБ, защото кой е корумпиран при неработеща съдебна система определят журналистите, а те изпълняват поръчките на своите работодатели олигарсите, както отбелязахме в “първо”.

Архив: Боян Балев, facebook