burdjev

Стефан Бурджев: БСП е най-раздвижената и отговаряща на нуждите на обществото партия

Стафан Бурджев е кандидат за народен представител в 15 МИР – Плевен. Можете да го подкрепите като гласувате за него с №10 в интегралната бюлетина и преференция №4.

Здравей, Стефан, би ли се представил с няколко думи?

Казвам се Стефан Иванов Бурджев. На 30 години съм, семеен с две деца. Бакалавър съм по “Публична администрация ” и магистър “Международни икономически отношения ” . Работя в сферата на медиите и интернет комуникациите от 5 години, както и в семейната ферма с дейност, свързана със  земеделие и животновъдство.

ЗАЩО БСП?

Защо БСП ли? Когато бях на 22 години, изпълнен с енергия и желание да поемам отговорности, започнах да се интересувам и да чувствам нужда да се занимавам с обществена и политическа дейност. Прочетох програмите на различни партии и разговарях с мои близки приятели. Разговорите за недалечното минало на България какво е било образованието , здравеопазването и културата , а и не само, ми помогнаха да разбера, че всъщност искам да стана част от БСП.

С какво БСП днес е по-модерна от вчера?

Масовото обществено мнение за БСП беше, че е непривлекателна за младите, поради една или друга причина. Днес това не е така. Факт е, че в момента БСП е най-раздвижената и отговаряща на нуждите на обществото партия. Това личи и от резултатите от повечето социологически проучвания и процентите, които показват увеличаване на доверието в БСП с всеки изминал ден. Е, може да се желае и още, разбира се! /смее се/

Стартът на политическата кампания на социалистите в Плевен е обявен за днес 01.03.2017г., с постановката „Българите идат”. Разкажи ни малко повече за нея и как се роди идеята, именно културно събитие да бъде началото.

Стартираме кампанията в Плевен днес на 1-ви март.  Много са причините, заради които решихме да включим тази постановка, но ще споделя няколко от основните. Тя е с патриотичен акцент, за българските традиции, режисьор е Димо Дешев, който е родом от Плевен и е доказан професионалист в театралното творчество. Друга причина  е свързана със символиката да се върнем към истинската качествена културна дейност, която е крепител на моралните устои на всяко общество !

Един от основните аспекти, залегнали в предизборната платформа на БСП е развитие и стимулиране на предприемачеството. Ти самият си млад предприемач. Как според теб въвеждането на нулева ставка на данък „Печалба” при годишен оборот от търговска дейност до 150 000 лв. ще промени облика на икономическата конюнктура на местно и национално ниво.

Предложението да се въведе нулева ставка за млади предприемачи с фирми, които имат оборот да 150 000 лева, е разумно. Според мен това ще даде подкрепа на повече млади хора да стартират собствен бизнес и да реализират идеите си , но това е само една малка част от решенията , които трябва да се вземат за развитието на Централна и Северозападна България. Ние сме най-бедният регион на Балканите и вниманието на държавата следващите години трябва много сериозно да бъде насочено именно към неговото развитие.  В платформата е застъпена още една мярка , която би дала голям тласък и стимул на хората да развиват предприемаческа дейност. Мярката, която ще окаже сериозно въздействие за намаляване на безработицата и икономическото развитие на този регион е инициативата да се задължат търговските вериги с над 2 000 000 лева годишен оборот да предлагат задължителен процентен дял стоки и суровини, произведени в България.

Каква според теб е ролята на семейството като единица в обществото в днешно време?

Според мен ролята на семейството е основополагаща във всяко едно общество. То дава сигурност и помага на децата да растат в здрава среда.

Какво би казал на младите родители като теб?

На младите родители бих казал да се стремят да намират баланс между семейството и професионалното им развитие. Лично на мен ми е много трудно, но се старая да надграждам и да се коригирам, когато допускам грешки в личен и професионален план.