montana

“…Мечтая връстниците ми да останат в родния си град…”

Макар и роден в град с несъществуващо в днешни дни име, а именно Михайловград, Страшимир Прашанов се бори за социална справедливост в Монтана. Той е само на 27 години, но е готов да се впусне в неравна битка с политическите опоненти и да спечели място в Общинския съвет на един от най-красивите български градове.

За себе си казва, че обича да прекарва свободното си време с любимите хора или пред големия екран. Всъщност неговите амбиции също са големи. Страшимир обещава да работи за младите хора в Монтана. Мечтае връстниците му да останат в родния си град и да имат качествено образование, съобразено с търсенето на работодателите и динамика в родната икономика. Мнозина биха го определили като идеалист, но той е трезвомислещ човек, който стои твърдо зад думите и действията си. Именно заради това смята, че заедно с новото ръководство на БСП в Монтана ще постигне сериозни резултати на вота през есента и левицата ще разшири своето влияние. Признава, че няма да е лесно, защото четирима от действащите съветници в момента са се оказали нелоялни и са преминали в други леви фракции. Това обаче не го притеснява, а го мотивира допълнително. Повече го стряскат младежката безработица в родния му град, застаряващото население и отрицателният прираст. За него решенията на проблемите се крият в изграждането на връзка и сериозно взаимодействие на Общинската администрация  с местния бизнес.

Страшимир е категоричен, че в България има много добри практики за младежка политика. По думите му много общини инвестират в развитието на младежите и залагат на техните качества. Според него обаче подобна политика липсва в Монтана и промяната на статуквото ще бъде сред първите му задачи след спечелването на изборите през есента!