tedi2

Теодора Халачева, БСП : Нито едно дете не заслужава да живее в бедност!

Детски дрехи, обувки и играчки дариха младите пловдивски социалисти на КСУ „Олга Скобелева” и на Сдружение с обществено полезна дейност „Паралелен свят”.

Дарението беше събрано на благотворителна акция от началото на месеца в парк  “Ружа”.  Десетки пловдивски родители се включиха тогава в организираната от Младежкото обединение в БСП – Западен инициатива. „Нашият акт на дарение е част от поредицата съвместни действия, които реализираме със социални институции и организации” – съобщи младежкият лидер и общински съветник от БСП Теодора Халачева. Тя е категорична, че социалистическата партия ще продължи да помага, защото нито едно дете не заслужава да живее в бедност.

По думите й, държавата е длъжна да гарантира социалната сигурност на подрастващи, но за целта те трябва да са приоритет. 25-годишната политоложка смята, че към момента това не е така. „Затова младите хора напускат страната, за да търсят реализация навън. Младите семейства се евакуират в чужбина, за да отгледат децата си при по-добри условия” – коментира Теодора Халачева. Според нея Община Пловдив също е в дълг към младото поколение. Тя критикува местната власт, че отказа предложението на БСП за общински фонд в помощ на студенти специализанти по медицина. „Това действие е лишено от дългосрочна визия.” – заяви Халачева.